Matchdag – Västervik hemma

Efter segern mot AIK har Löven slagläge igen, men mardrömsmotståndaren Västervik kommer på besök. Det är dags för Björklöven att vinna mot sitt boogie-team på hemmais.

Hockeyallsvenskan är galet tät. De två omgångarna som återstår kan ställa om serien väldigt mycket. I botten är tre lag samlade på 65 poäng i kampen om att undvika negativt kval. Västervik med sina 68 kan dock fortfarande hamna i en negativ kvalserie, men de kan också gå till slutspel (fyra poäng upp till Modo).

Västervik kommer till den här matchen med en 4-1-seger mot slutspelsjagande Södertälje i bagaget. De har bra form med fyra segrar på fem senaste matcherna. 3-4 mot Oskarshamn, 2-1 e.st mot Timrå, 7-4 mot AIK och 4-1 mot Tingsryd är de senaste matcherna. Västervik har därmed tagit sig upp från negativt kval till chans på slutspel.

Björklöven har haft makalöst svårt för Västervik. Lagen har möts sju gånger sedan Västervik gick upp till allsvenskan och Västervik har vunnit sex av mötena. Enda Lövensegern har kommit på bortais i Västervik med 3-1 i våras. I Umeå har Björklöven kammat noll. Den här säsongen har Västervik vunnit med 5-3 och 2-0 i norra Småland och 6-1 i Umeå. Det är svårt att förklara hur det här laget passat Björklöven så extremt dåligt, men så är det.

Vad jag har kunnat se i matcherna mot Västervik har Björklöven blivit slarviga i spelet och bjudit på en hel del spelvändningar i mötena med Västervik. De har hamnat i tidiga ledningar och Björklöven har fått kliva fram och chansa lite. Därför tror jag att det första målet blir väldigt viktigt i den här matchen.

Laget: 

Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadad, Cody Murphy (På väg tillbaka) och Tobias Hage är också skadade. Stefan Andersson har sin käkskada.

Austin Farley är avstängd två matcher till. Brock Trotter är inte klar för spel. Han matchades på lördagens träning med Cody Murphy och Austin Farley. Den kedjan ska ha varit bäst i laget.

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Filip Westerlund
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Jonas Emmerdahl – Niklas Pavel

Roope Talaja – Fredric Andersson – Erik Rainersson
David Lindqvist – Axel Ottosson – Alex Hutchings
Marcus Jonsson – Filip Riiska -Lucas Eriksson
Nicklas Johansson – Jacob Peterson – Mattias Granlund

Bloggens nycklar:

¤ Kampen framför målet – Mot ”sämre” lag har Björklöven haft en förmåga att skjuta många alibiskott. Nu måste de in på målet, ta kampen där och vara obekväma.

¤ Första målet – När Björklöven haft så tufft mot Västervik tror jag att det blir viktigt att inte hamna i underläge. Då får Västervik matchen dit de vill.

¤ Gåvorna – I förlusterna mot Västervik har Björklöven dragit på sig många jobbiga spelvändningar eller varit överkonstruktiva i egen zon. Det måste bort.

Sagt från Lövenhåll:

– Det är bara att komma ut som mot AIK och köra stenhårt. Det är ett bra lag vi möter och alla matcher är oerhört viktiga just nu så det gäller att vara hetare än dem, sa Axel Ottosson till kollega Jakob Arvidsson om Västerviksmatchen efter segern mot AIK.

I övrigt har varken VK eller Björklövens hemsida någon intervju med Fagervall eller någon spelare inför matchen.

Noterbart om Västervik:

¤ Med 32 (15+17) poäng är Patrik Blomberg Västerviks bästa poängplockare före Dan Pettersson 29 (12+17) poäng och Christopher Fish 27 (11+16). Bästa poängsnittet har dock Victor Öhman med 26 (13+13) poäng på 30 matcher.

¤ Andreas Frisk är farligaste backen med 25 (6+19) poäng. Emil Wahlberg är dock backen som gjort flest mål med sina sju.

¤ Dan Pettersson är bästa målskytt i powerplay med fem mål, men Victor Öhman med fyra mål är den som styr lagets powerplay. Som lag är Västervik nia i serien med 16.78 procent i powerplay. I boxplay har laget 81.41 som åtta i serien.

¤ Jonas Fransson är lagets etta i målet med 91.01 och 2.60 och Fransson har stängt mot Löven tidigare. Dock har Viktor Östlund stått på slutet och han ståtar med 91.00 och 2.56 så liknande siffror. Östlund har stått 20 matcher totalt.

¤ Västervik är det lag som har minst puckinnehav av alla lagen i hockeyallsvenskan.

¤ Västervik matchar samma lag som i matchen mot Södertälje. Alltså Viktor Östlund i målet och ingen Conny Strömberg på isen då han fick lämna Västervik 15 februari och bytte till Västerås.

Viktor Östlund (Jonas Fransson)
Andreas Frisk – Oskar Drugge
Emil Wahlberg – Erik Gustafsson
Joakim Englund – Oskar Carlsson
Joacim Hedblad – Dan Pettersson – Victor Öhman
Christopher Fish – Patrik Blomberg – Mattias Elfström
Alexander Wiklund – Marcus Lindblom – Jörgen Karterud
Emil Georgsson – Pierre Gustavsson – Andre Astley Rydberg

Sagt från Västervikshåll:

– Förhoppningsvis kan vi spela som vi gjort tidigare. Vi har vunnit tre raka matcher där uppe. Vi har en bra känsla. har spelat bra över tid en sju, åtta matcher med bra prestationer. Vi åker till Umeå med bra självförtroende, säger assisterande tränare Ragnar Karlsson till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 16.00. Jag själv och Jakob är på plats levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.