Smygstart med Grönberg

Filip Cruseman presenterades på söndagen och då tog bloggen ett snack med sportchef Fredrik Grönberg. Det blev för långt för tidningen. istället får ni det överblivna här.

Bloggen hade tänkt återstarta 1 augusti och köra på till 31 mars eller när Björklövens säsong är avslutad, men nu när ändå Grönberg fanns på luren för att göra en artikel till tidningen så smygstartar vi lite.

I och med Filip Cruseman har Björklöven 15 forwards i truppen, sedan har de även två målvakter och 10 backar, men där har det känts ganska stängt sedan tidigare. Frågan är snarare om någon back ska lånas ut mer permanent eller inte. I mina ögon borde det komma in en till forward till laget, en import med offensiva skills, men det måste ju inte ske nu. Det kan (och lär) ju ske en bit in i säsongen också. Som Fagervall uttryckte det i fjol: ”Det är då vi vet hur den truppen vi har fungerar”.

Om ni vill läsa vad Grönberg sa om just Filip Cruseman kan ni göra det här:

Grönberg ”Nöjd med laget”

Så här sa allafall Grönberg.

Vilken typ av roll vi ni ha Cruseman i?

– Det är en offensivt skicklig spelare så han ska ha en offensiv roll där han ska kreera framåt. Sedan är det en hårt arbetande spelare som med sin snabba skridskoåkning kan arbeta över stora ytor. Han kan ställa till det för motståndarna så jag tror att han kommer att passa in bra i vårt lagbygge.

Letar ni någon fler spelare just nu efter värvningen av Cruseman?

– Vi har 15 forwards, två målvakter och 10 backar. Ser vi till intrycket vi fått av de juniorer som tränat med laget under sommaren och det samarbete vi har med Teg och Vännäs så är jag nöjd med laget vi har och numerären i laget, Jag tycker att vi har en bra spets och bredd på truppen där vi kan få produktion från många spelare och där vi har spelare i olika typer av roller. Vi har en bra grund från förra säsongen med många som varit med och börjat att bygga utifrån det system vi har. Jag känner att det finns ett bra driv i truppen. De som kommit in har klivit bra in och svarat på den fysträningen vi startade med i fjol och värdena har varit mycket bra, säger Grönberg.

Ni pratar ofta när ni värvat en ny spelare om att den arbetar hårt. Har just det varit viktigt i lagbygget att alla ska vara hårt arbetande?

– Vi har ett sätt att spela och ett system vi spelar efter. Vi vill att alla spelare ska passa in i det systemet, men sedan behövs olika roller i laget. Men visst är det viktigt att alla kan arbeta hårt, både med fysträningen och sedan ute på isen.

Du pratar om samarbetet med Teg och Vännäs. Kommer det att vara mera aktivt den här säsongen än tidigare?

– Ja, i och med nya lånereglerna så blir det ännu mer viktigt att ha ett bra samarbete med en eller flera division-I-klubbar och det har vi. Vi är transparenta med testresultat med Vännäs och Teg och vi får deras. Vi har en bra dialog, ett tätt samarbete och det kommer att vara spelare som som går båda vägarna under säsongen. Det som är bra för oss är att spelare som kliver ned där kan få roller som passar dem väldigt bra i Teg och Vännäs. Vi har bra koll på spelarna där och vet vilka som kan vara aktuella vid skador på vilken typ av spelare vi får.

Ni sitter på 10 backar vilket känns som något för många för att alla ska kunna få speltid när alla är friska. Kommer ni att använda Teg och Vännäs där?

– Vissa av backarna är unga och utvecklingsbara. Vi ska inte stressa dem utan de ska få växa in i rollen. Där kan det vara aktuellt, men sedan får vi se med skador. Det är sju eller åtta backar som går in i laget varje match. Har vi två skador så behöver vi alla backar.

Är alla på plats nu när ni kör igång?

Cody Murphy kommer lite senare i veckan. Han flyger in, men alla andra ska vara på plats.

¤ ¤ ¤

Löven återsamlas på måndagen 10.00 och kör styrketräning då, sedan tester tisdag och onsdag.

8 kommentarer

  1. Kid A

    Härligt att du är tillbaka med bloggen Gustav! Nu känns det som om säsongen drar igång på allvar! 🙂

  2. Per

    Ja, nu kör vi! Att få läsa bloggen känns som en säsongsstart. Tror alla spelare och ledare är minst lika ivriga att få släppa pucken.

  3. Santeri H

    Kul att bloggen är tillbaka. Hoppas verkligen att du Gustav nu Ian ge oss lite nyheter, rykten och intervjuer löpande. VKs artiklar har allt för länge nu känns som att man bara skrivit om artiklar om Löven/Lövenspelare från andra medier. Varit en latkänsla över vks rapportering. Men kul att du nu är tillbaka. På bloggen har nivån alltid varit hög. Tack för det!

  4. Mangan

    För första gången på länge så ser truppen stabil och intressant ut i alla lagdelar.
    Tacka Grönberg för det!

  5. Bosa

    Fantastiskt roligt att du är tillbaka! Du är VK:s och lövenbevakningens egen Erik Niva (som ju också håller på Löven by the way).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.