Träningsrapport: ”Centerproblematiken”

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena och inför matchen mot Modo och det tydliga var att Björklöven just nu har lite centerbrist.

Bloggen var på plats de sista 25 minuterna på träningen när det spelades fem mot fem. Träningen kördes mellan 11.00 och 12.15 med fri istid efteråt. Noterbart var detta:

¤ Björklöven saknar Fredric Andersson (skadad, tillbaka i slutet av sep) och Jacob Peterson som är på landslagsläger, bissart nog i Ö-vik. Det gör att endast Kristoffer Söder kvarstår av de ordinarie centrarna. Ja Lucas Ericsson är center, har spelat center i träningsmatcherna, men användes som forward i fjol. Mattiias Granlund har spelat center i träningsmatcherna med Marcus Jonsson och Erik Rainersson och ser ut att fortsätta så. Så vem ska då spela som lagets fjärde center?

Svaret är nog: 18-årige Mattias Fahlesson, J20-spelaren som tränat med Löven under sommaren och under försäsongen. Han var inte med idag på träningen för att han skulle köra upp, men han ska med till Ö-vik enligt Fagervall. Får jag gissa så kliver han in på Petersons plats mellan Ståhl-Lyrenäs och Emil Lundberg. Det återstår att se i och med att han inte var med idag. På träningen idag körde Lucas Wallmark center, kan bli svårt att fylla de skridskorna.

Rent generellt så har Löven det tunt på centersidan. För även om Peterson och Andersson kommer tillbaka så är det bara Peterson, Andersson, Ericsson och Söder som är naturliga centrar. Förra säsongen hade Löven både Nicke J och Lucas E som kunde kliva in när någon av centrarna var borta. Nu gör Granlund det, men han är ingen stark tekare. Det är tydligt att det behövs en center till in i truppen under säsongen.

¤ På tal om NHL-spelare så stod Carl Grundström för snyggaste målet på träningen. Det är kul att de spelarna är med, men hur länge är det nyttigt egentligen? Man måste ju få ihop linorna på träning tillslut. Nu ska ju båda över pölen nu i September så de drar ju snart, men jag bara funderar.

¤ Det är inte klart om William Eriksson spelar eller ej mot Modo enligt Fagervall som fastställer laget först efter värmningen i morgon, men William stod för en läcker dragning mot slutet av spelet och fick bra med beröm av Fagervall.

¤ På backsidan så spelar Mikko Pukka med Jakob Stenqvist, Alexander Hellström med August Tonberg, Jacob Andersson med Simon Åkerström, Simon Backman med Hardy Häman Aktell och Jonas Emmerdahl med Niklas Pavel. Det är nästan rörigt med alla backar måste jag säga. Men ska vi läsa ut något är Andersson/Åkerström spikat som en backpar, även Pukka/Stenqvist känns detsamma. Därefter är det öppet. Acke ska spela, Backman ska spela, men mer är svårt att säga.

¤ Bloggen återkommer med en mer utförlig träningsrapport med detaljer om vad som gjordes på träningen senare i veckan. Först ska Löven spela mot Modo.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.