Backsidan imponerade i Ö-vik

Björklöven tog sin åttonde raka seger mot Modo, men mest i fokus var Björklövens backar och det bara att konstatera. Det blir svårt att ta plats på sex backar.

3-0 mot Modo. Det imponerar även om det bara är en träningsmatch. Det visar också vilka Björklöven är den här säsongen. Visst den kreativa hockeyn och spelet i powerplay är inte det som Björklöven har lagt fokus på än. Det är försvarsspelet, forecheck och systemet som varit i fokus och det syns. Det är grått, stabilt, effektivt, men kanske inte det roligaste att se än så länge allafall.

Men om vi börjar med det rent positiva.

Acke Hellström, Simon Backman och Mikko Pukka gör alla tre stabila insatser i dag defensivt. De står rätt, gör rätt. Ett par små sekvenser. Modo kommer med fart, Acke kliver fram och stänger på blå, Modo hamnar i tidsnöd, Björklöven vinner pucken och kan vända spelet. En annan. Modo dumpar ned pucken, två spelare rusar efter. Simon Backman är först, håller pucken med en hand, lugnar ned, tar tid, får understöd, Löven spelar sig enkelt ur zon. Lugn och ro. Björklöven.

Det var dock inte bara den rutinerade trion som imponerade. August Tornberg visar kyla, både offensivt och defensivt. En sekvens där han tog emot en tackling, höll pucken och sedan spelade kreativt. Det ser väldigt spännande ut. Även Häman-Aktell visar härligt spelsinne även om han hade något tufft pucktapp. Jakob Stenqvist gjorde sin bästa match den här säsongen. I powerplay var Jacob Andersson och Simon Åkerström det stora hotet. Ja ni märker. Hela backsidan så riktigt, riktigt bra ut. Det känns sjukt ovisst vilka som ska spela på sex backar längre fram när säsongen startar.

Det ser ut att bli en rejäl fight om förstaspaden, speciellt om Mattas Pettersson var tänkt som etta för Oscar Masiello har utvecklats. Han ger ett klart mera tryggt intryck den här säsongen och det ser spännande ut. Han hade två riktigt farliga returer som kunde lett till insläppta mål, men annars var det en klockren insats från Lövenmålvakten.

på forwardssidan var Lyrenäs pigg idag, men fick inte till avsluten, Wiklund var rivig och Söder känns stabil.

Fokus i matchen var på forechecking och stundtals som när Messy vann puck eller när Erik Rainersson i tredje tryckte fast Modo i egen zon funkade det, men ibland blev det lite mycket en och en utan att laget hängde ihop och där finns det en del att jobba på.

Där det finns ännu mer att jobba på är i powerplay där det såg vilset ut, men där har inte laget jobbat alls på träningarna med detta samt att både Jacob Peterson och Fredric Andersson som ska spela powerplay saknas. Det vi såg i Fjällräven Center var inte kul allafall. Det var Jacob Andersson och Simon Åkerström som spelade powerplay och sen tre forwards som inte fick till något alls och nästan såg ut att vara i vägen.

Ska jag hitta något mer negativt är det att Emil Lundberg syns väldigt lite. Han är tilltänkt som en bärande offensiv spelare och ja det är försäsong, men jag vill att hans syns på något sätt allafall. Nu känns han lite lätt otränad, men jag kan ha fel. Han kanske knäpper på en växel när säsongen startar.

I slutändan är det bara att konstatera. Björklöven har en stabil grund. De kommer att bli jobbiga att besegra. Frågan är bara hur bra Björklöven kommer att bli på att besegra lag.

Träningsvecka nu där Löven ska fortsätta jobba på försvarsspelet, på systemet, men också börja jobba med spcial teams. Det ska bli spännande att se. Vilka spelare är egentligen tänkta att spela i powerplay. Nu rullar det ju på ordinarie formationer.

En kommentar

  1. Bosa

    Löven var tajta, men alls inte överlägsna Modo. Jag tycker att siffrorna är lite missvisande. Löven kladdade en del i egen zon och bland annat Pukka hade två riktiga indianare. Modo tilläts ofta att spela sig enkelt genom mittzon och komma in med fart. Jag upplevde att Modo hade fler kreativa idéer, inte minst i pp (jag vet att man inte nött pp än). Löven är helt klart jobbiga att möta, mycket brunkande och hårt jobb. Målen ska skapas genom att vinna puck offensivt och inte genom klapp-klapp. Jag skulle dock vilja se lite mer finess.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.