Centeroro inför Vännäsmatchen

Björklöven tränade på onsdagen på Nolia och det var utan tre ordinarie centrar. Vilka som spelar i morgon mot Vännäs är lite oklart.

Bloggen var inte på plats på träningen på Nolia, men har fått en kort rapport.

¤ Joakim Fagervall körde den tuffa övningen där en femma spelar i sex minuter konstant utan byte medan motståndet får rulla på nya linor hela tiden. ”Perfekt övning efter en 5-9-förlust” sa Fagervall.

¤ Jacob Peterson som missade matchen mot Luleå har problem med ryggen och kan missa även den mot Vännäs. Lucas Eriksson fick en smäll mot Luleå och stod över träningen. Det är möjligt, men inte säkert att han spelar i morgon mot Vännäs. Lägg till att Mattias Granlund stod över matchen mot Luleå och att han spelat center så har Löven problem. Nu ska han spela i morgon, men det är skralt på centersidan oavsett. Mot Luleå fick Emil Lundberg centra ett tag när Lucas fått sin smäll.

Nu är matchen mot Vännäs inte den viktigaste någonsin, men nog hade Björklöven velat haft ett bättre centerläge en dryg vecka innan premiären.

Fredric Andersson kanske ni tänker. Två veckor till ska han vara borta enligt Fagervall.

13 kommentarer

  1. Aaro

    Hade varit trevligt med en mer utförlig rapport från träningen. Hur såg det ut? Målvakterna? Försvaret? Vad fokuserade dom på? Några andra reflektioner från träningen.

    Mer rapporter, analyser, gräv ect.

    Tack för en bra blogg!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag var ju inte där. Jag var på väg hem från Luleå när Löven tränade. Till skillnad från dem sov jag över i Luleå.

  2. Dirty Combs

    Ang FA. Om det med 2 veckor verkligen menas 14 dagar smäller man ju av. Killen har rehabat i snart 6 månader och bedöms nu vara hel igen, 3 dagar efter premiären. Personligen tror jag FA spelar mot Modo den 21/9, vad tror du Gustav?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Björklöven har hela tiden sagt att han skulle komma tillbaka i slutet av September. Han håller tidsplanen och jag räknar inte med spel mot Modo för Fredric.

      • Dirty Combs

        Om FA missar premiären måste det vara en av de sämst planerade rehaben i svensk idrottshistoria, om man sedan op, för 6 månader sedan, planerat så att han kommer missa inledningen av säsongen. Skadan och behovet av op måste ju varit känd sedan en ännu längre tid tillbaka, hobby!!

  3. Gustav

    Kan du kolla upp vad som gäller kring Stenqvist. Han är kvar i Dallas, och har nu fått stanna för att ingå i ”Training camp roster”. Vad innebär det, missar han början på säsongen? De flesta Training camps pågår till slutet av september. Vad är sagt med Stenqvist? De verkar uppenbarligen väldigt nöjda med honom om man kollar twitter.

    Som vanligt tyst från Björklöven om detta.

    ”Stenqvist has been added to training camp roster. Original plan had been for him to return to Sweden after Traverse”

    https://twitter.com/seanshapiro/status/1039600578098282497

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag pratade med Fagervall om det igår. Han visste inte hur läge han skulle bli kvar i Dallas, men vad han visste nu var ett antal dagar till, men väntade även själv på mer info om när han kommer tillbaka.

      • Enrico

        Den frågan finns ingen som kan besvara. Dallas har med honom på sin (training camp) roster, som brukar börja på ca 50 spelare, för att sedan trimma ner den till en (opening day) roster som maximalt får innehålla 23 spelare när säsongen startar. I vilken ordning gallringen sker, och när det sker är olika. Man ska dock komma ihåg att han inte har något kontrakt med Dallas än, bara draftad.

        Dallas första försäsongsmatch är på tisdag hemma mot St. Louis, och jag har svårt att tro att Stenqvist testas i den. Antingen skickas han hem innan det, vilket är ganska troligt, annars tror jag tanken är att testa honom i nästkommande match, borta mot Minnesota på torsdag. Dels brukar man på försäsongen använda mer etablerade spelare på hemmaplan än borta, för att locka publik, och dels är inte St. Louis helt bekymmersfritt lag med tanke på viss rivalitet och tuffare spelstil än Minnesota.

  4. Bosa

    Det är oroväckande att dom inte har fått matcha ihop centrallinjen i någon träningsmatch under försäsongen. Det har saknats minst två centrar i varje match. Man har inte heller haft möjlighet att träna ihop några pp-linor. Dessutom är det lite märkligt att Masse ska vakta buren i kväll mot VHC. Är han verkligen tänkt som etta och ska stå i premiären? Målavaktssidan känns onekligen som ett högriskprojekt.

  5. Ronny Edvardsson

    Hej Gustav Pettersson!
    Skall man vara orolig för detta lagbygge dom har haft nu inför denna säsong 2018/2019??
    Kvala till SHL i vår??
    Flera skador/frånvaro denna säsong oxå??
    Tack på förhand och ha en bra dag/kväll.

  6. Ronny Edvardsson

    Vart spelar Teg sin premiär match, när ishallen/Arenan är stängd för arbete med innertaket??
    Teg vs Östersund….Tack för ett bra svar inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.