Löven går verkligen för det

Lite som en blixt från klar himmel så landade Kevin Goumas och inom kort lär även Lindsay Sparks vara presenterad. Då är det bara att konstatera att Björklöven är på allvar den här säsongen.

På upptaktsträffen så var bilden av Björklöven rätt gemensam:

”Bra lag överlag, behöver lite mera spets, någon till center och en målvakt som kliver fram. Då kan Löven vara med och slåss om en SHL-plats redan den här säsongen.”

Mora släppte Kevin Goumas förra veckan efter en tids tryout. Goumas som gjorde 53 (20+33) på 61 matcher i Mora 2016-17, men skadade sig sedan på lagets fjällutflykt efter säsongen. Han spelade inte alls hockey förra säsongen, men är nu alltså klar för Björklöven.

Enligt MrMadhawk så är även Lindsay Sparks klar för Björklöven. Sparks som närmast kommer från Atlanta Gladiators i ECHL där han gjorde 57 (16+41) poäng på 56 matcher förra säsongen. När Madhawk skriver så brukar det bli så och därför är det bara att utgå ifrån att han presenteras i morgon.

Det är alltid vanskligt att veta vad statistik från ECHL betyder, men om han är så pass bra som det låter som då har Björklöven uppgraderat rejält idag. Då ser jag inget som ska kunna vara omöjligt för truppen. Kanske seriens bästa backbesättning, bredd på samma nivå som Leksand och AIK, lite sämre spets och målvakt i slutändan, men väldigt bra överlag.

Kika på den här forwardsuppsättningen

Cruseman – Peterson – Viklund

Lundberg – Andersson – Murphy

Sparks – Goumas – OSL

Ericsson – Söder – Messy

Över: Selin, Rainersson, Norberg, Granlund

Ja, ni märker. Det är svårt att få ihop. Det går att få in Selin, men då måste ju någon ut, typ Messy.

Kika vi på PP så har vi t.ex.

PP1: Stenqvist, Goumas, Sparks, OSL, Lundberg

PP2: Jacke, Åker, Cruse, Selin, Freddan

Ja, ni ser. Det finns helt andra möjligheter att bygga ihop ett PP än före denna dag.

Som sagt. Med det lag som Björklöven har just nu så ser jag inte vem som solklart är bättre. Du kommer, som jag ser det, aldrig få Löven att säga att det bara är SHL som gäller den här säsongen och inget annat, men agerandet talar åt det hållet. Det känns heller inte som att supporterpengarna är använda så något mer kommer säkert innan säsongen är över.

Till sist. Vi vet inte vilken form Goumas är i, vi vet inte hur Sparks passar in i spelsystemet och i serien, men det höjer verkligen temperaturen inför säsongen.

33 kommentarer

  1. Mats Balltin

    Det som talar emot att löven verkligen går för det är väl målvaktssidan? Jag har svårt att se någon av dem komma upp till den standard som krävs för att ta sig hela vägen. Hoppas att jag har fel 🙂

      • snusmumrik

        men samtidigt så har masse potential och oettersson tog väl upp mora? låt oss hoppas att pettersson växer med tiden likt moraåret.

        • Enrico

          Pettersson var delaktig i truppen som tog upp Mora, men det var Christian Engstrand som kom in och tog över förstaspaden, däremot tycker jag definitivt att Pettersson (och Masiello) ska få chansen. Behövs det stärkas upp på slutet av säsongen inför ett kval så finns finska ligan som en godispåse med rutinerade välskolade målvakter, bara att se vilka som har utgående kontrakt och som missar slutspel. Sami Aittokallio, Juha Järvenpää, Riku Helenius m.fl kan definitivt bli aktuella…

    • Per

      Pettersson har ändå haft en säsong i allsvenskan där han stod över 20 matcher och tillhörde toppen av serien statistiskt sett. Han har absolut fått en stor chans att bli allsvensk förstekeeper men det skulle förvåna mycket om han inte tog den. Jämfört med målvakterna vi haft de senaste åren så är han en fantom på förhand.

      Med tanke på tålamodet vi hade med Werner så kan vi väl iaf ge Pettersson några matcher för att visa vad han går för?

      • Keepern

        Det kan du väl inte vara förvånad över då han borde väl ha en framträdande roll i årets Löven och du glömde bort honom.
        Sedan har jag förståelse över att du / man glömmer spelare då Löven kanske har lite för bed trupp både på back och offensiv sida.
        Så kul att allvaret börjar på fredag !

  2. Per

    Jag hade inte brutit upp KHK-linan som varit så lyclad hittills. Jag hade hållit fast i både den och sedan spelat Peterson med Lundberg och Selin. Tre moderna hockeyspelare som borde kunna få fin kemi. Sedan så får Freddan lira med Cody och Lukas E. Tre kraftfulla och riviga spelare med begränsat spelsinne. Då har vi med importlinan fyra supervassa linor och Messy och Granlund som optimala reserver som är kapabla att gå in och täcka upp oavsett lucka. Där har Grönberg också det han lovat; ett lag med möjlig bred produktion från alla linor.

  3. JM

    Tittar man historiskt så visar det att 60p i ECHL inte är en garanti för succé i HA! Hoppas verkligen att dessa spelare inte är något agent-luftslott

  4. Matte

    ….och då är inte ens Murphy inräknad någonstans..!

    Att det skulle komma något på centersidan var väl rätt väntat, dock trodde jag inte att det skulle komma riktigt nu.
    Den andra värvningen (om det nu är sant) såg jag absolut inte komma – den hade jag förväntat mig tidigast november eller ännu mer troligt i januari.
    Naturligtvis är det ett spännande namn och det höjer temperaturen ytterligare, men samtidigt tycker jag den känns lite ”tidig”.
    Jag hade nog gärna gett det 10-15 matcher för att se vad truppen verkligen kan tänkas behöva och var pengarna i så fall skulle göra mest nytta.

    Men det är en onekligen en offensiv satsning och jag hoppas det blir en mega-succé!

  5. Vecchiarelli

    Du glömde Cody, så ännu svårare att knåpa ihop kedjeformationerna… Blev plötsligt väldigt intressant! 🙂

  6. Spionfotografen

    Om allt detta stämmer så blir det hårdare konkurrens bland spelarna => måste spela på topp för att få vara med. Såg f.ö att Lyxfällans IFs Mattias Ritola är långtidsskadad.

  7. Ronny Edvardsson

    Hej igen Gustav Pettersson!
    Du är dålig på att svara på mina frågor, men skit samma….kan vara frågor Du redan fått av någon annan i och för sig? Tack ändå, och ha en bra dag/kväll (alla LövenFans).

  8. Bosa

    Otroligt spännande, men jag är fortsatt orolig för om målvakterna verkligen håller måttet. Undrar hur långt tålamod Fagge har om det börjar skakigt? Men det är klart, med Goumas och Sparks kan vi ju vinna matcherna med 8-7….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.