Mitt allsvenska tips 2018/19

På fredag inleds allsvenskan. Så här lyder bloggens allsvenska tips för 2018/19.

1. AIK

Det går inte att komma ifrån att AIK har det spetsigare laget i serien och har imponerat rejält under försäsongen. Det finns inte så mycket som talar emot AIK. De har en bra tränare, har flera stabila målvakter bra bredd. Det ska vara att laget skulle kunna vara skadekänsliga på backsidan, men det brukar finns pengar för nyförvärv i klubben.

2. Leksand

Har kanske inte lika spektakulärt lag som AIK, men oerhört stabil backsida och bra spets med en stark bredd bakom. Har dessutom mera medel i klubben om det behövs. Stärks av lånereglerna då de har en riktigt bra juniorverksamhet att plocka från.

3. Björklöven

Börjar få ett riktigt intressant lag. Kanske inte har samma spets som AIK och Leksand och en sämre målvakt, men är klart mera jobbiga att möta än de två andra. Det lär dessutom komma något mer när supporterpengarna ska användas.

4. Södertälje

Visst de har lite problem på centersidan, men annars ett komplett lag och det känns även här som att de kommer att dra fördel av nya lånereglerna.

5. Modo

Trodde lite mindre på Modo tidigare, men efter att ha hört Björn Hellqvist om hur han vill bygga om klubbens självbild börjar jag tro att det är dags för Modo att allafall nå närheten av potentialen. Har mycket kvalitet i laget även om det är ett spretigt bygge.

6. Karlskrona

Svårtippat bygge, men på pappret är det ett ganska bra lag på den här nivån. Frågan är hur de får ihop laget.

7. Oskarshamn

Lite av en nystart och backsidan är sämre än i fjol, men det finns fortfarande kvalitet i laget.

8. BIK Karlskoga

Har en hel del potential i laget och jag tror att duon Olle Eriksson Ek och Fredrik Forsberg kommer att bära laget. Är alltid svåra att möta i Karlskoga.

9. Almtuna’

Ragnarssons tråkhockey funkade bra på ett lag utan profiler i fjol. Nu har de fått ett år till och kommer nog att vara svåra att slå, men har samtidigt ett ganska platt lag.

10. Västerås

Jag tror att de kan skrälla lite. Har en bra ryggrad från i fjol, har fått in mängder av rutin och känns som ett rejält bygge som kommer att kunna bli bättre och bättre. Orutinerad tränare talar emot och att halva truppen ändå kommer från ettan.

11. Vita Hästen

Har sitt powerplay, har Marcus Eriksson, har ett par kvalitativa offensiva spelare, men annars är det tunt. Ska inte hålla när de inte kan låna spelare över tid.

12. Tingsryd

Ser ut att ha ett ganska platt lag i år. Lever mycket på Tex Williamsson i målet, men det ska inte hålla över 52 omgångar.

13. Västervik

Laget är väldigt okänt och byggt på importer. Känns väldigt oklart och ett fullständigt nybygge. Visst Mattias Karlin är skicklig, men det här ska inte hålla.

14. Pantern

De fina åren är över. Har ett extremt tunt lag efter att tappat nästan all kvalitet i fjol. Får heller inte låna hur som helst längre. Det måste bli botten.

 

11 kommentarer

  1. Kenneth

    Halva truppen ifrån Ettan? Det är fem spelare som inte har spelat allsvenskt eller högre. Vart får du halva ”truppen ifrån”?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Halva truppen spelade ettan i fjol, sedan har många av dem erfarenhet från allsvenskt spel sedan tidigare.

  2. Mangan

    Snacka om glädjekalkyl Gurra. Du tippar Löven 3:a. Ett Löven som har en oerhört svag och ifrågasatt målvaktsida. Ett Löven som har seriens sämsta PP. Lägg därtill avsaknaden av vinnarkultur och en realistisk målsättning blir ett par platser neråt.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Hur PP kommer att se ut under säsongen vet vi inte än. Freddan ska in, Goumas ska in, Sparks ska in, en supporterspelare ska in. Det enda som talar emot Löven är målvkatssidan. Laget slutade femma i fjol. Tycker du att laget är sämre eller bättre än förra säsongen? Du skriver ”realistisk målsättning längre ned” och det är bara fullständigt skitsnack och strunt från din sida. Björklövens målsättning med deras ekonomi, förutsättningar och publik ska alltid vara i toppen. Sedan om du tror att de kommer att misslyckas den här säsongen är en annan sak, men målsättningen måste alltid vara hög, allt annat är hyckleri.

  3. bror

    Håller med Gustav .
    Backsidan ska hålla hög klass för att lyckas, vilket har varit lövens stora problem länge.
    Får man bra hjälp av backar blir målvaktsidan bra och så.
    Bra mix ilaget med bra spets som kommer in förhoppningsvis,så ser det det ju minst lika bra som i vintras, om inte,så blir man riktigt förvånad, åtminstone jag.

  4. Patrick

    Ingen bloggning från dig gällande eventuellt storfiasko gällande våra två nyförvärv.
    Dom ångrar sig gällande Sparks och vi vet ju heller inte om Goumas klarar argusögonen från läkarexpertisen.

    Blir det noll av detta så är det ju mer eller mindre ett stort fiasko eller hur känner/tycker du?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag har ju tyvärr ett heltidsjobb vid sidan av journalistiken så ibland finns inte möjlighet att skriva om allt som händer, men visar det sig att det inte blir någon av spelarna är det ett ruggigt fiasko ja.

      • Enrico

        Samtidigt tycker jag att det är bra att avvakta en aning i detta fall, innan man slår på stora trumman.
        * Det bara är rykten och teorier som byggt upp förväntningar att vi skulle värva två spelare.
        * Kevin Goumas är klar och det är högst troligt att han klarar läkarundersökningen.
        * Skulle det skita sig, har ledningen/sponsorerna visat att det finns cash för att plocka in en center av Goumas kaliber.

  5. Pingback: Alltid Allsvenskan – CORPINFO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.