Hur många plumpar har Löven råd med?

Björklöven föll med 0-3 efter en skitinsats mot Oskarshamn. Nu har Löven två förluster på fyra matcher. Hur många förluster har egentligen Löven råd med?

Bloggen såg bara halva första perioden i lördagens match och har därför inte kunnat göra någon djupare analys av matchen. Det är bara att konstatera att Björklöven aldrig vinner borta mot Oskarshamn och att jämnheten i prestationerna inte finns där än.

Jag har den senaste veckan kikat på vad målvakterna och förstalinan måste prestera för att sluta topp tre. Efter lördagens förlust blir frågan aktuell. Hur många förluster har Björklöven råd med?

Först och främst. Björklöven slutade i fjol femma med 80 poäng och hade då 18 förluster under ordinarie tid på 52 matcher.

Ser vi till de senaste säsongerna har det krävts dessa poäng för att sluta topp tre:

85, 90, 92, 95, 96, 98 och 99 poäng. Alltså  93,57 poäng. Ser vi bara till de senaste tre säsongerna där serien varit jämnare än tidigare har det bara krävts 89.0 poäng.

Ser vi till antalet förluster har lagen som slutat trea haft 19, 17, 16, 14, 10, 15, 17. I snitt blir det 15,42 och tre sista åren har det varit 17,33.

Naturligtvis är det fler faktorer som talar om vad du kommer än antalet förluster. Spelar du oavgjort hela tiden räntar det aldrig poäng och självklart tvärt om om du spelar få oavgjorda matcher utan vinner istället, men det säger ändå något.

Oavsett har Björklöven råd med någonstans mellan 15-17 förluster under ordinarie tid rent statistiskt för att hålla sig topp tre i tabellen. D.v.s en förlust på tre matcher ungefär. Om vi räknar med att Björklöven kommer att ha 2-3 dåliga streaks under säsongen med två 2-4 förluster i rad, det har i stort sett alla lag. Då har de sju förluster där. Då har laget råd med 8-9 förluster på övriga 45 matcher. Två förluster är redan ett faktum, alltså är det 6-7 kvar på 43 matcher. Ja ni märker. Det finns inte så stora marginaler för att plumpa. Ska Björklöven vara i toppen måste de plocka poäng i match efter match. Förlängningsförluster eller strafförluster, okej ibland, men inte plumpar och skitinsatser man bara vill glömma.

Nu väntar Pantern hemma på onsdag. Rent statistiskt får det nästan inte bli förlust under ordinarie tid under den matchen. Då har Björklöven redan gjort av med en plump och en förluststreak efter bara fem matcher.

Så träigt kan man också se på hockey när man inte sett matchen och kan tala om spelet.

¤ ¤ ¤

Så här tränar Björklöven i veckan: (Alla träningar i A3 Arena)

Måndag 1/10: 11.00-13.00
Tisdag 2/10:11.00-13.00
Onsdag 3/10: 11.00-12.00 (Värmning), 19.00 Match mot Pantern
Torsdag 4/10: 11.00-13.00
Fredag 5/10: 11.0-13.00
Lördag 6/10: 15.15 Match i Västerås

8 kommentarer

  1. Zigge

    Åter igen är det grunderna i lagmaskinen som knackar??? Vad har man för tankar kring försvarsspelet?Hur kommer det sig att (backansvarig) tycks köra på utan djupare analyser (granskningar av spelade matcher?) Dax att leverera nu! Betänklig handlingsförlamning! Ansvarstagande för hur det ser ut nu borde naturligtvis finnas hos tränare som inte får till ett bra spel i egen zon. Grunden till ett bra spel ligger alltid i ett bra försvarsspel och bra utgångar ur egen zon , det för att hålla i hop laget och få med sig fart och och kraft något som i sin tur underlättar även då spelet vänder i anfallszon. Just nu är man väldigt desorganiserade och lag delarna är långt ifrån varandra, vilket gör det lätt för motståndarna att vända spelet och lätt komma in i lövens försvar.Att se över spelar kombinationer och hur långa byten enskilda spelare har är en detalj man tycks ha missat så långt. Nåja vi får hoppas att det finns ödmjukhet nog hos de ansvariga för att hjälpa laget till att bryta detta. Annars ser detta inte ut att kunna bli en vidare trevlig säsong.

  2. mot SHL

    Sparks är nu reggad för SSK…. Hur fan kan han bli klar före Goumas?! Intervju med görnis borde vara på sin plats… Speciellt eftersom att spelare med giltigt arbetstillstånd är spelklar för sin nya klubb redan när nya ansökan är inskickad, då får man spela på sitt gamla tillstånd under handläggningstiden…

  3. Bertil Boo

    Mitt intryck av Löven denna säsong är att de spelar med hög press och därför tappar de ganska ofta mittzon (där de förra säsongen var mer samlade och bra på att stänga och styra ut motspelarna mot kanterna). Det ser nu faktiskt lite ut som under Tommy Jonsson.

    Sen spelar Löven inte ur zon enkelt längre, typ sarg ut. Snarare försöker de spela sig ur motståndarnas press genom flera korta pass i egen zon. Förstår idén, det är ju flera lag som framgångsrikt gjort så (tex Mora), men i Löven har det lite för ofta blivit med tveksamt resultat. Kanske går det inte att värva 20 brunkare och be de spela tekniskt avancerat? Vad vet jag…

    Men det som oroar mig mest är att det varit så oerhört uddlöst framåt. Knappt några kontringar eller snabba spelvändningar (iofs var det så även förra säsongen). Mycket bök djupt nere i anfallszon men det har resulterat i väldigt lite farliga chanser och ännu färre mål (Dock farliga kontringar från motståndarna). Anfallsspelet har i huvudsak bestått av vinkelskott eller från blå som känns helt ofarliga. Och det har inte resulterat i särskilt mycket.

    Nu senast mot IKO fastnade de också väldigt ofta i IKO:s styrspel, pressades ut mot sargen i mittzon och tvingades dumpa från röd, utan att lyckas jaga och få nåt ut av det.

    PP har faktiskt stundtals sett bättre ut än förra säsongen. Lite mer rörelse och aviga passningar in till slottet. Men trots det lite väl mkt avslut från blå. Målvakterna känns också, än så länge, svagare än förra säsongen. Om jag var hoppfull under silly season och försäsongen är jag desto mer orolig nu. Hoppas innerligt att jag har fel…

  4. Zigge

    Hoppas man ödmjukt vill göra jobbet noggrannare och att man försöker få ordning på försvarsspelet över hela banan. Att man visar att man spelar för varandra som en enhet. Det är inte okej att man levererar på så låg nivå inför sina fans

  5. Coachen

    Fagge nämner en ”förbannelse över vår inledning av matchen” efter förlusten, överensstämmer med min känsla att Löven de senaste säsongerna ofta kommit ut dåligt i första perioden i matcher. Finns det nån statistik på det och är det oberoende vilken tränare vi har haft? Vad går att göra åt problemet?

  6. Buggebigge Tufftufftåg

    Gustav, kan du höra med Löven varför
    dom inte pushar mer för Supporterspelaren? Fansen vill bidra på alla möjliga vis, men känner sig förbisedda av klubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.