Träningsrapport 2/10 – Lövens nya super-PP

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena och det var med en justering på backplats samt med ett nytt super-powerplay.

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.00 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 23 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Simon Backman, Hardy Häman-Aktell – Oskar Ståhl-Lyrenäs, Kevin Goumas, Cody Murphy

Simon Åkerström, August Tornberg - Filip Cruseman, Kridtoffer Söder, Alexander Wiklund.

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Sebastian Selin, Fredric Andersson, Emil Lundberg

Jacob Andersson, Alexander Hellström – Mattias Granlund, Jacob Peterson, Marcus Jonsson.

Extra: Lucas Eriksson, Jonas Emmerdahl, Emil Norberg

Saknades: William Eriksson.

Jonas Emmerdahl har kört för fullt i två veckor nu, men är inte redo för spel än med sina ljumsk-besvär. Lucas Eriksson körde inte för fullt utan var med i det han kunde. Har dock börjat hantera klubba och puck igen med sin handskada. Är någon vecka bort dock. Han körde själv efter träningen et bra tag.

Träningen

¤ Pass, mottag, avslut med olika bågkningar.

¤ Spelvändning 4 mot 2 till 2 mot 2-spel.

¤ 5 mot 2-uppspelsövning som sedan blev till skott från blå med styrning och täck.

¤ PP 5 mot 4

¤ Powerplay 5 mot 4
PP1: Jacke, Freddan, Goumas, Lundberg, Selin.
PP2: Stenqvist, Lyran, Söder, Wiklund, Cruseman.

Noterat:

¤ Kevin Goumas är som många upptäckt registrerad på swehockey och brukar då vara redo för spel. Enligt Fredrik Grönberg återstod det dock ett par detaljer vid 11.30 idag när kollega Johnsson pratade med honom, men jag räknar till 200 procent med att han spelar i morgon.

¤ Nya PP-formationer med fyra forwards. Ser spännande ut. Själv hade jag spelat Freddan i PP2 för att inte behöva ha Söder som dirigent där. Hans speltid ska i mina ögon användas i BP och i 5-5. Nu är det väldigt spetsigt i PP1 och det verkar som att de ska spela tunga minuter och det såg riktigt bra ut. Goumas hittade till Selin en gång som nätade, till Jacke en gång och Lundberg funkar bra framför målet. Sedan bytte Freddan och Goumas plats någon gång där Goumas hamnade bakom målet istället.

¤ Jag gillar ändringen att sätta Jacke ihop med Acke som backpar. Det känns som att Löven inte fått ut max av varken Jacke eller Acke så här långt. Åkerström har inte varit bra i egen zon under inledningen av säsongen och då är det vettigt att han blir sjundeback eller bänkas. Acke ska sägas hade en sekvens där han själva stängde ned i 2 mot 5 i egen zon. Kul att se.

¤ Lundberg hade ett klassavslut och ser ganska het ut just nu. Hela den linan fortsätter att sticka ut både på träning och match offensivt.

¤ Lyrenäs har missat en del på slutet. Såg riktigt bra ut på träningen med två kalasskott, ett ribba in. Kanske kan Goumas få igång honom och Murphy.

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>