Kort träningsrapport 9/10: ”Samma formationer”

Björklöven tränade på tisdagen, dagen före match mot Almtuna och det var med samma formationer som i matchen mot Västerås.

Bloggen kom 30 minuter in i träningen som pågick mellan 12.00 och 12.55. När bloggen var på plats nötte Löven:

¤ Powerplay 5 mot 4 med samma formationer som tidigare i spelformen. Alltså Jacke, Goumas, Freddan, Selin, Lundberg i PP1 och Stenqvist, Wiklund, Lyran, Söder och Cruseman i PP2. Oklart varför Söder fortsätter i PP. Han skulle behövas primärt i BP istället. Oavsett är Björklöven sämst i allsvenskan i powerplay så här långt så där skulle det definitivt behöva lossna. Det såg inte strålande ut på träningen i PP heller. Lite svårt att komma till de klockresa lägena.

¤ Spel 3 mot 3 på liten ytan. Här stod Emil Lundberg för ett fint mål när han dribblade med sin långa klubba. Även Cody Murphy som fått upp tempot i sin åkning briljerade i 3 mot 3-spelet.

¤ Straffar. Där vann Kevin Goumas strafftävlingen med ett mäktigt slagskott.

Noterbart:

¤ Lucas Eriksson är fortfarande inte med fullt ut. Han kör på de flesta av övningarna, men inte på alla så det är lite kvar innan  hans hand är bra och att han kan spela igen.

¤ Bloggen var inte på måndagens träning, men enligt rapporter ska det varit en av de tempomässigt bästa på länge. Laget såg ut att fått energi från segern i lördags. Dagens träning var dock något segare kändes det som.

¤ Lag uppställningen ser ut att bli identisk med den mot Västerås då Löven tränat med samma formationer måndag och tisdag som de spelare med mot Västerås. Alltså med Cody, Cruse och Goumas fortsatt tillsammans, Söder, Wiklund, Lyran ihop. Även backparen har varit som senast mot Västerås med Jacke ihop med Åkerström. Här antar jag att Löven vill matcha in Hardy Häman-Aktell försiktigt. Han hade inte tränat för fullt och spelat hockey på två år när han kom till Löven så därför är de lite mer försiktiga där än vad man brukar vara med en spelare som visar upp så mycket.

¤ Efter träningen körde 4-5 spelare en övning med inbrytning från kanten och avslut i friläge. Den som var allra bäst där var Jacke Andersson som nätade ett par gånger. Det var en övning specifikt för Masiello som tränade på rörelsemönster och Markus Ekman justerade en del detaljer.

4 kommentarer

  1. Andreas

    En intressant fråga är Crusemans status. Jag tycker det finns likheter med Grönbergs värvning av Trygg. Han levererar inte och visst var han tilltänkt som en poängspelare. Hur ser du på Crusemans status Gustav?

  2. Erik Stefansson

    Söder i PP, hockeysverige måste ju ligga dubbelvikta av skratt. Vad ser Fagge?? Kan ej teka så vi får aldrig börja med puck. Rätt seg på grillorna, halvbra skott å ingen jätteblick för spelet. Men det kanske räcker för att lira PP i löven.

  3. Per

    Söder är verkligen den nya Hage. En riktig Fagge-favorit som förväntas göra saker som han inte klarar av. Hur inte Peterson kan ha hans roll i PP2 är en gåta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>