Inte så illa – men noll poäng är noll poäng

Björklöven spelade ganska bra mot ett bra AIK, men så trubbiga som Björklöven är just nu slutar det med noll poäng ändå.

Ett steg framåt och ett steg tillbaka. Björklöven stängde igen mot Västerås, tog ett steg framåt, men sedan tog det hela steget tillbaka mot Almtuna. Mot AIK tog Björklöven ett stort steg framåt i 10 minuter, men sedan ett tillbaka i 20 och det avgjorde att Björklöven åter kammade noll poäng.

De första tio minuterna mot AIK var riktigt bra. Björklöven hade fart, de satte press på AIK, de tog sig snabbt ur egen zon, boxade ut, höll på utsidan och kändes till och med frejdiga.

De fick utdelning. 1-0 är frukten av exakt vad Fagervall vill se. Björklöven satte press högt, följdeffekten blev att Simon Backman vann puck, Selin och Cruseman fanns högt i banan och kunde samarbeta in pucken. Björklöven fyllde på och Cody Murphy borde ha gjort 2-0. För övrigt: Någon gång måste han ju näta. Hur många lägen har han haft nu? Det är helt sjukt.

Men Björklöven är sköra. Det räckte med att Jakob Stenqvist, hur många mål har han kostat hittills?, gick ned och skulle hjälpa Mikko Pukka bakom målet och släppte Mathias From fri framför målet. Då stod det 1-1 och då rämnade allt som var så bra. istället var det AIK som tog över och såg så där bra ut som de kan göra.

AIK är oerhört rörliga när de har sina bra sekvenser. De lyser av självförtroende, rör pucken, hittar lösningar och skapar lägen. Samtidigt började Björklöven tappa strukturen och det var egentligen konstigt att det bara kom ett mål till bakåt. För i sista tio minuterna av första perioden och de första tio i andra var det AIK.s show.

Vissa skyller på Oscar Masiello för 1-2-målet, men det är en sidledsförflyttning och det är ett bra skott av Castonguay. Den tycker jag inte att han ska ta. Däremot var Masiello riktigt bra och tog två frilägen och hade en makalös räddning när han flög i sidled och räddade Nunns styrning på bortre.

Efter halva andra perioden kom Björklöven in i matchen. Spelet var inte lika bra som i första, men de började bli så där tunga som laget varit i slutet av matcherna, i tredje perioden i så många matcher, men det räckte inte och även om de pratar om trafik så tycker jag att många av de 32 skotten är alibiskott.

Johannes Jönsson var bra i AIK-målet, men han gjordes bra då han fick se skotten om och om igen. Hur många av Jacke Anderssons 912 (typ) skott hade någon skymning?

Sedan har vi sorgebarnet powerplay. Björklöven inledde ganska bra i den spelformen. De spelade runt, satte upp för lägen, men när de inte gjorde mål blev det mer och mer frustrerat, spelet blev svårare och då gick det bara sämre. Sedan började Fagervall testa ny personal i powerplay och då havererade det ännu mer. Hur Björklöven ska få till sitt powerplay är en ganska svår fråga. Förutom att Jacob Peterson kan petas in i en av formationerna finns det ingen annan att förändra med. Det är de killarna som lirar som måste lösa det.

Mikko Pukka sköt i stolpen, Kevin Goumas missade öppet mål. Det hade kunnat bli 2-2 där och kanske 3-2 på straffar eller i förlängning. Det hade kunnat bli ett annat resultat om Björklöven hade kunnat hålla uppe spelet efter 1-1 på ett bättre sätt, men nu blev det som det blev. Björklöven är oerhört trubbiga just nu och då blir det så här. Då finns det inga marginaler att spela med. Då har du inte råd med missar som Stenqvists på 1-1.

Det är ändå inte det som är problemet i slutändan. Den här insatsen är ganska bra, men det är ett riktigt bra lag på andra sidan. Det är insatserna mot Pantern, Vita Hästen, Almtuna och Oskarshamn. Det är den nivån som Björklöven har presterat på tidigare som gör att laget ligger 15 poäng från serieledarna och 12 från andraplatsen. Det är i de matcherna som kommer framöver, de mot Västervik, Tingsryd och Karlskoga som kommer efter att laget mött Karlskrona i nästa match. Det är där de måste prestera på den här nivån. Sedan kommer självförtroendet, kanske något nyförvärv och då kan Löven klättra, men faller de tillbaka till spelet som visades upp mot Almtuna då är det vi såg ikväll värt lika många poäng som Björklöven fick. Alltså inga.

Till sist. Vad var mer noterbart:

¤ Filip Cruseman har haft det tufft ett tag. Nu fick han Selin bredvid sig och det såg klart bättre ut. Den bästa insatsen från honom på ett tag.

¤ Jacob Andersson hade 12 (!) skott på mål. Det måste vara något slags rekord. Han har nu 46 skott på mål för säsongen och noll mål. Det måste vara något slags rekord det också.

12 kommentarer

  1. Per

    Tror få tycker att Masiello ska ta det andra. Det är dock långt ifrån otagbart med fri sikt. Hur man än vrider och vänder på målvaktsmatchen så vann Jönsson den. Där matchen avgörs när Löven är så otroligt trubbiga framåt.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är ju inte Masiellos fel att han förlorar målvaktsmatchen. Gör löven bara något fler mål när de ska vinner han den.

      • Thomas

        Gillar det uttalandet. Så fort en målvakt släpper in fler mål än motståndarens och någon kritiserar det så behöver man bara säga att utespelarna skulle gjort fler mål så hade han inte varit sämre. Är ju bara logiskt trots allt.

        • KungsholmsLövet

          Med tanke på att utespelarna gör exakt ett mål är det ganska svårt att vara en bra målvakt i Löven just nu. Hade han släppt in fyra kassar per match hade vi kunnat diskutera, men nu är det inte i målet som branden är.

  2. Göte

    Laget behöver en sniper. Eller varför inte två..Spelet sitter ju där rätt bra,med lite tur kan det här vända. Det är det vi inte har just nu. Tyvärr.

  3. Fred Flintstone

    Jacke skjuter enbart alibiskott där målvakten inte får göra någon sidledsförflyttning. Han vägrar spela pucken i sidled till Åkerström som har ett bättre skott än Andersson. 37:ans abonnemang på en plats i PP måste upphöra. Han har inte feeling att avgöra när han skall avlossa. Han tar väldigt många felbeslut. Han skulle ha hängt med Ottosson den där sommaren då han skottränade på TC… Annars kan han ju fråga #28 eller #13 hur man skjuter slagskott.

    Fagerwall matchcoachar laget märkligt i slutsekunderna där han stoppar in en orutinerad sjundeback istf potentiella skyttar/målgörare!

    • Hannes

      Fel att hänga ut en enskild spelare. Känns som om det klickar lite överallt, förutom på målvaktsposten.

  4. Mangan

    Istället för den sedvanliga supporterspelare kan väl fansen skramla till en supportercoach? Eldebrink är ledig och skulle vara en bättre parhäst till Fagge istället för Pizzabagaren Jäger.

  5. kalle

    nu är lite bättre men måste gör dom lägen som dom hade och lite oro finns det är tåg som går fort där uppe plats 6 i tabellen tre poäng måste komma nu det går fort nu vakna

  6. gizzo

    Gurra, även om löven gör oss besviken som vanligt så håller du banne mig världsklass på dina analyser och artiklar! Tusen tack för den tid du lägger ned. Mvh André

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.