Bästa på länge av Löven

Bloggen var inte på plats ikväll, men från det jag såg på datorn så var det Björklövens bästa match på ett tag, 4-2-segern mot Karlskoga.

Det är egentligen ”bara” poäng som räknas just nu för Björklöven, men ska det bli många poäng över tid, ska Björklöven klättra i tabellen och bygga något för att ligga högre upp måste de hitta ett spel. Och det jag såg på datorn från A3 Arena på fredagen var bra. För första gången den här säsongen, inte bara en period utan det var bra över 60 minuter. Visst, det fanns detaljer som inte var bra. Björklöven hamnade i underläge 0-2 trots att de förde spelet, men de vann och gjorde det rättvist ändå. Det jag tar med mig från matchen är att…

…uppspelen fungerade för första gången den här säsongen. Det var inte pucktapp i den fasen hela tiden och vi ser vilken skillnad det blir när du kan få lite, lite trygghet i uppspelen.

…ungdomarna levererade igen. Lyrenäs, Peterson och Stenqvist var bra som trio på isen mot Tingsryd, de var återigen bra nu. Det är tre moderna spelare med fart. Stenqvist har varit livsfarlig bakåt under säsongen, men spelar han så här framåt är det värt det. Tidigare under säsongen har det inte varit det. Lyran och Peterson. Där har Björklöven något att bygga på. Sen är frågan vem som ska vara tredjelänk där.

…Emil Lundberg ska göra 20+ mål för Björklöven är det tänkt. Nu gjorde han ett nytt mål och det helt själv från egen blå linje. Han måste igång och ett sådant snyggt mål kan bygga honom. Viktigt!!

…Oscar Masiello gjorde en till riktigt bra match Han hade en miss mot Tingsryd, men han börjar sakta men säkert växa in i serien.

…Björklöven slogs inte ned som lag och i speltempot för att de släppte in två mål. Visst nu kom 1-2 väldigt lägligt mentalt så pass snabbt, men ändå. Löven har tidigare fallit ihop spelmässigt mer av jobbiga mål bakåt.

Hur som helst. E oerhört viktig seger som ger laget tro på vad de sa efter förra matchen att det nu har vänt för Björklöven. Om det är så. Det är jag inte helt säker på, men det kommer ju att visa sig. Om insatsen idag är ett tecken på vad som kommer att presteras framöver då är det så. Vi får se.

Ni som såg matchen med mer fokus än mig. Kom gärna med era analyser i kommentarsfältet.

10 kommentarer

 1. Pepo

  Mycket bra insats från hela laget. Man låg närmare motståndarna, åkte skridskor och bröt effekt. Skapade löpande vassa målchanser och nätade effektivt. Och med Masiello mellan stolparna som växt ytterligare. Man mår sååå bra och är varm inombords. Hoppas att detta håller i sig. Men vad hände med Cody? Skadad? Forza Björklöven!

 2. Bertil Boo

  Jag tycker att en sak stod ut. tidigare har de satsat 100 procent på att spela sig ur egen zon. Jag tycker det inneburit att de ofta passar ett kort första pass framåt/sidled och sen bakåt igen till backen. Då blir det alltid anfall mot ett lag som hunnit ställa upp. Dvs löven fastnar i mittzon eller dumpar med inget resultat. Dessutom, Ganska ofta misslyckas de med sina kort-pass i egen zon, och då blir det istället farligt bakåt. Så antingen uddlöst framåt eller farligt bakåt. Tycker att det såg helt annorlunda ut idag. Mycket enklare ur egen zon, ibland sarg ut eller chipp, som de flera gånger lyckades fiska upp och därför också mer fart i anfallen.

 3. Fakespear

  De började likadant mot Tingsryd och AIK. Tyvärr så lyckas de inte med målen och de tappar fokus och några i baken.

  Fortsätter det så här kommer det gå bra, men de måste bättra sig på avsluten.

  Lundberg, Björklövens viktigaste spelare. Murphy var jäkligt pigg, men klev han av skadad?

 4. Greg Parks

  Utgick Murphy med skada inför 3:e eller blev han bara bänkad? Såg inte till han alls i sista perioden och Goumas gick in och spelade ist.

 5. Coachen

  Otroligt viktigt med ett snabbt 1-2 mål, vi var i brygga efter 0-1 och hade vi inte fått ett snabbt efter 0-2 då vet i rackarn. Bästa ikväll enligt mig var Granlund, Lundberg, Messi och Murphy så länge han var med. Masiello också förstås riktigt bra. Grymt att kunna bygga vidare på den starka moral som finns och ta alla poäng den här gången. Men jag ser gärna att vi får utdelning första 10 i framtida matcher och slipper hamna i underläge varenda j-la gång… Härligt jobbat grabbar från en hes rackare som stod på H!!!

 6. kalle

  äntligen komma den där segern som stärka björklöven det ser mycket bra ut nu och det ska fortsätta på samma tåg nu så kan bli fort satt spel i mars

 7. Keepern

  Tyckte man såg en glädje hos grabbarna som man inte sett tidigare den här säsongen. Det var också mycket snack och pepp mellan killarna både på isen och i båset.
  En mycket välförtjänt seger hoppas spelet fortsätter som igår då går det fort uppåt i tabellen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>