Viktigt att vinna utan att vara bra

Björklöven hade lite tur, lite skicklighet och tog tredje raka segern efter 4-3 hemma mot Hästen.

Att vinna utan att spela så bra. Det var vad jag hade förväntat mig att vi skulle se en hel del av Björklöven den här säsongen. Det var också exakt vad Björklöven gjorde den här dagen.

Bortsett från första minuterna i matchen och de sista minuterna i matchen, kanske 12-13 minuter totalt där Björklöven var riktigt bra, så var det här en ganska medioker match. Grejen var bara det att Björklöven vann. Tacka Markus Ericsson för det.

Marcus Erikssons matchstraff. Det var verkligen helt avgörande för den här matchen. Med honom, utan det matchstraffet då tror jag att Vita Hästen vinner den här matchen. Björklöven hade sådana problem att hantera Ericsson och speciellt när Hästen hade powerplay. De hamnade in i klassiskt Vita Hästen-lir och det brukar sluta på ett sätt. Det var en sån där massiv Löven-trejdperiod mot en Hästenseger kändes jag.

Sedan tyckte Eriksson att han skulle slasha Hellström efter avblåsning och sedan sa han några väl valda till domaren. ”Tjoff” och sedan var kanske seriens bästa offensiva spelare borta från matchen. Undra vad han sa, undra hur han ska känna sig nu. Billigt eller inte. Onödigt var det hur som helst.

Sedan att Björklöven tog vara på den femman. Ja, det blev matchavgörande. Den här gången håller jag med Fagervall och Jacke Andersson som jag pratade med efter matchen. Skillnaden den här gången mot tidigare i powerplay var att Björklöven hade trafik framför kassen. Båda målen under den femman kom efter trafik och om du inte riktigt har någon playmaker (Jacob Peterson är det närmaste Löven har) då är det skott med trafik som gäller i powerplay. Har du en playmaker kan du spela som Hästen gör, men det är en annan sak.

Annars var det här en ganska dålig match. Björklöven inledde extremt bra. hade fart, vann andrapuckar, tryckte ned Hästen i egen zon, visade att de har hittat någon slags form. Björklöven avslutade bra från minut 10 till 18 med att hålla pucken, hålla Hästen på utsidan, spela smart och verkligen spela av matchen.

Därimellan förutom när Björklöven spelade powerplay så var det raggarhockey, VM i stök, bök och kamp. Som det alltid blir mot Vita Hästen. Där tappade Björklöven egentligen matchen och hade kunnat förlora mot ett sämre lag som Modo och Leksand gjort mot Hästen den här säsongen. Nu hade de tur som fick en femma med sig och kunde vinna. Det krävs egentligen disciplin för att slå detta lag. Då är det inte så oerhört svårt.

Annars tar vi med oss att…

….Jakob Stenqvist fortsätter att vara en säkerhetsrisk och sprider puckar. Oklart om han får spela oavsett vad han gör. Jag får inget riktigt svar på det från Fagervall.

….Oskar Ståhl-Lyrenäs har hittat formen. Han skapar oerhört mycket, känns kreativ, men fortfarande iskall som avslutare. Jobbade till sig två frilägen den här dagen och 3-4 lägen till, men kammade noll. Förhoppningsvis släpper det. Han hade allafall en assist till 3-2-målet med sitt skott i powerplay.

….Simon Åkerström hade en riktigt bra match. Båda bakåt och framåt. Frågan är vem som Simon Backman ska peta när han är helt frisk. Åkerström eller Emmerdahl känns ju som det logiska när Stenqvist är opetbar. Emmerdahl åker nog.

Södertälje på fredag. Då måste Björklöven vara bättre än så här. Annars blir det förlust. Det är min övertygelse. Men tre raka. Det är ändå något det. Ska Björklöven sluta någonstans på den övre sidan av tabellen så måste de kunna vinna ibland när de inte spelar så bra så på så sätt var det här ett steg framåt.

15 kommentarer

 1. Per

  Hardy offras givetvis. Fast han är en av våra bästa.

  Eriksson fick troligtvis matchstraffet för att han slashade två gånger efter avblåsning. Uppenbart ett fult försök att skada sin motspelare.

  Usel match för övrigt med två dåliga lag. Löven är så otroligt bräckliga vid motgångar. Föll ihop helt efter både 0-1 och 2-2. Som tur är så gav Eriksson bort matchen iom matchstraffet.

  • Johan

   Ja så var det. Efter avblåsningar för blockering brukar domarna vara toleranta mot att försvarande spelare markerar mot anfallande spelare som ligger på. En reaktion från anfallande spelare brukar också accepteras. Nu var det två grejer från Eriksson och den andra var när Hellström lämnat zonen. Helt klart ett matchstraff.

 2. bror

  Fagervall har väl givit nåt löfte till någon att Stenqvist aldrig ska blir petad om han ska spela för löven.
  Fattar inte heller varför inte han blir bänkad annars?

  • KungsholmsLövet

   Nja, tror inte det funkar så. Frölunda får väl kalla hem honom om de tycker han får för lite speltid (a k a bänkas), så inget behöver utlovas där. Fagge hoppas nog att han genom att spela ska komma igång så att potentialen realiseras. Frågan är bara om man har tid att vänta på det, såsom mål och matcher förloras p g a Stenes puckspridande.

 3. Peter

  Hardy var väldigt stabil och jag blev väldigt positiv till hans sätt att spela. Mogen och trygg! Mer Hardy tack!

 4. Robert From

  Stenqvist-frågan har en mycket enkel lösning.
  Ställ frågan i en videoinspelning varför han aldrig blir petad. Inte bredvidsamtal utan direkt i en intervju.

 5. Track

  Måste ju få svar av Grönberg gällande Goumas. Var ju så solklart när Mora inte signade honom med tanke på vad han gjort för klubben att ngt stod riktigt fel……. Var bara Grönberg så okunnig och naiv?? Måste ju ha skrivit ngn klausul gällande skada eller dyligt på honom. Vill gärna ha ett bra svar på denna så långt makabra värvning…….

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det kommer en intervju med Grönberg inom kort om inte bara det utan mer övergripande om truppbygget m.m, men just angående Goumas har jag bra källor på att Löven har en klausul så att om han inte spelar en viss mängd den första tiden går lönen ned kraftigt samt att löven kan bryta med honom efter tre månader kostnadsfritt. Sedan om mina källor har rätt är en annan sak. Vi får se vad Grönberg svarar.

   • Track

    Ja, antar att med den planen att han absolut inte är den med mest lön i löven. Om så är fallet så kan det kanske vara värt chansningen. Är han dyr så en ren katastrof värvning.

   • Henrik

    Men kom igen Gustav vadå 3 mån inte har vi tid att vänta så länge på att ett ”spetsförvärv” ska leverera helt otroligt att de inte skrevs ett tryout kontrakt att han typ fick max 1 mån på sig att leverera,med tanke på hans lön tycker ja löven borde bryta nu direkt helt otroligt dåligt att värva en lirare som inte är ”fit for fight” för hans lön får vi nog 2 billigare forwards som kan gå in å leverera direkt….

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Jag har inte sagt att det är bra, men jag säger bara att det är vad jag hört. Det är naturligtvis katastrof när laget skriker efter kreativitet att när man värvar en sådan spelare kan han inte spela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>