Matchdag – Oskarshamn borta

Björklöven stängde första halvan av säsongen med en säker seger mot Södertälje. Nu väntar säsongens skräll i skräckarenan Be-Ge Center.

Björklöven har förlorat 11 raka matcher mot Oskarshamn i nordöstra småland. Det börjar nästan bli en förbannelse att det inte går att vinna mot Oskarshamn borta. Den här gången väntar ett topplag serientvåan med 52 poäng och bara 52 insläppta mål, minst antal i serien. Dock är det ett lag i lite skakig form.

Själv har jag trott att Oskarshamn ska falna något, komma in i en svacka och falla ned något från toppen, men de har fortsatt att vinna och vinna tills för någon dryck vecka sedan. Senast låg de under med 0-2 mot Pantern, men vände till 3-2 under ordinarie tid. Före det förlorade Oskarshamn borta mot seriens hetaste lag Västerås med 1-3, innan det 1-4 mot Södertälje och före det 2-3 mot Modo och 0-2 mot AIK. Så laget är inne i lite av en svacka. Det är det som talar för Löven idag.

Spelmässigt passar Oskarshamn Björklöven ganska illa. De är skickliga på att ta vara på motståndarnas misstag, de måste inte ha så mycket puckinnehav för att vinna och de är sylvassa i special temas. Dessutom har de seriens bästa målvakt. Jag ser framför mig en match där Björklöven kommer att ha mer puck, säkerligen vinna skotten, men där antalet misstag, utvisningar och spelvändningar som Björklöven drar på sig blir avgörande. Hamnar Björklöven i underläge, ja då tror jag att det är kört.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

1 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

4 Jonas Emmerdahl – 26 Jacob Stenqvist
7 Alexander Hellström – 52 August Tornberg
37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström
Hardy Häman-Aktell

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund
48 Filip Cruseman – 77 David Lindqvist –  21 Erik Rainersson
33 Marcus Jonsson  – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

Mikko Pukka och Simon Backman är fortsatt skadade, precis som Oskar Ståhl-Lyrenäs och Cody Murphy. Pukka ska vara nära comeback enligt Fagervall. Även Lukas Ericsson som skadades senast saknas för Löven. Oklart hur illa det är där, men det såg inte bra ut när jag frågade efter matchen senast.

Bloggens nycklar:

¤ Klubban i isen – Björklöven fölorar den här special teams-matchen 8 gånger av 10. Därför gäller det inte att inte dra på sig några dumma utvisningar.

¤ Misstag – Björklöven får inte sprida uppspelen som mot Södertälje. Oskarshamn måste tvingas att skapa sina egna lägen.

¤ Förstalinan – Löven har en stekhet formation just nu. Den måste få mycket istid, den måste få en avgörande roll om det ska bli seger.

Sagt från Lövenhåll: 

- Det är en spännande match mot ett väldigt bra motstånd, Vi behöver spela efter de grunder som vi har tränat på hela säsongen och känna en trygghet i det, säger säger Lövens assisterande tränare Jesper Jäger.

Noterbart om Oskarshamn:

¤ Bästa poängplockare är pålitlige Arsi Piispanen med 23 (6+17) poäng. Han har gjort över 30 poäng tre gånger tidigare och ser ut att gå mot 35-40 poäng den här gången. Bakom honom hittar vi ex-lövet Alex Hutxhings på 21 (6+15) som blivit en framspelare mer än en målskytt den här säsongen.

¤ Bästa målskyttarna har lagkaptenen Jonas Enström varit med 10 mål (16 poäng) och Filip Svenningsson med 9 mål (18 poäng). Engström har aldrig gjort fler än 9 mål på en säsong och 20 poäng på en säsong och nu som 27-åring har han exploderat.

¤ Med 93.82 i räddningsprocent och 1.66 insläppta mål per match är Adam Åhman den stora sensationen på målvkatssidan den här säsongen i allsvenskan. Han har dock bara stått 13 av 26 matcher. Christoffer Rifalk ståtar dock på 92.80 och 2.09 som är kattsskit det heller.

¤ Oskarshamn är tvåa i serien i powerplay med fina 27.96 procent, de är trea i boxplay med 85.00. Alltså klart före Lövens 16.13 och 73.81 som 11:a och 12:a.

¤ Oskarshamn har vunnit 14 av 16 matcher där de gjort första målet.

¤ Christian Lindberg har varit sjuk och är oklar till spel. Isak Pantzare är skadad.

Sagt från Oskarshamns-håll:

- Ibland är det så att det inte går som man vill, men det är bara att fortsätta och jobba så vänder det. Vi har försökt få ihop det som under början av säsongen igen och det lyckades vi med senast. Det är alltid roligt att möta Björklöven. Det kommer att bli en rolig match med bra drag ute på isen., säger backen Jesper Dahlroth till klubbens hemsida i en intervju nit hittar här som talar om hur oerhört långt ifrån hemma som Dahlroth befinner sig nu. Kenttä har plockat med delar av Asplöven till Oskarshamn och då främst i form av Dahlroth och Oskar Nilsson.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. David Pettersson är på plats i Oskarhamn levererar sedan intervjuer och texter efter matchen. Bloggen är på julbord med jobbet och missar matchen.

En kommentar

  1. Luttrad

    Varför har Jesper Dahlrot aldrig spelat i Löven?
    Är väl en bra defensiv pjäs, jämfört med vissa av Lövens nuvarande backar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>