Matchdag – KHK borta

Björklöven har efter AIK-segern firat jul, haft ett två dagar långt träningsuppehåll och beger sig på en roadtrip. Seriens målgladaste lag väntar i första mötet.

Karlskrona har gjort 93 mål på 30 matcher (3.10 p/m). Bara Oskarshamn snittar fler mål, 3.13 mål per match. Med 88 insläppta mål har Karlskrona släppt in fjärde flest antal mål så det är seriens målgladaste lag som Björklöven tar sig an. Det är också ett stukat lag. De föll med hela 0-7 i sista matchen innan jul mot just Oskarshamn. Dessutom nollades Karlskrona i senaste mötet med Björklöven (0-1) så det är ett lag som letar revansch.

Innan 0-7-förlusten mot Oskarshamn vann KHK mot Vita Hästen med 4-1, föll mot Södertälje med 4-5, vann mot Västervik med 2-1, föll mot Karlskoga med 3-5. Ja ni ser. Karlskrona blandar och ger. Det enda som återkommer är att det blir mål i matcherna. Historiskt har hemmalaget vunnit 8 av 12 matcher och Björklöven har totalt 5 av 12 segrar, Dock har de vunnit tre av de fyra senaste. Den första matchen lagen mellan den här säsongen vann Karlskrona i Umeå med 5-4, den andra som jag skrev tidigare 1-0 till Björklöven.

Det mesta tyder på att den matchen var en tillfällighet. Det här lär bli en öppen historia där KHK kommer att gå för det, ge bort en del lägen och med Lövens form som ändå är bra just nu så tror jag att det kommer att bli en ganska underhållande match. Mycket avgörs utifrån hur bra Björklöven kan stänga ned KHK:s vassa offensiv.

Laget: (Bekräftat)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

4 Jonas Emmerdahl – 26 Jacob Stenqvist
7 Alexander Hellström – 52 August Tornberg
37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström
5 Hardy Häman-Aktell

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund
24 Kevin Loppatto – 77 David Lindqvist –  48 Filip Cruseman
33 Marcus Jonsson  – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
21 Erik Rainersson

Fortfarande tuff skadesits. Jacob Peterson är tillbaka snabbare än vad som ryktats.. Ett välkommet besked Mikko Pukka är fortsatt skadad, Simon Backman däremot ska vara hundra procent redo för spel, men petar som senast. Oskar Ståhl Lyrnenäs blir borta en bit in i januari precis som Lukas Ericsson med sina uttänjda ledband och Cody Murphy har varit på is, men saknas fortsatt. Kevin Loppatto är på lån över både matchen mot Karlskrona och den mot Västervik.

Bloggens nycklar:

¤ Försvarsspelet – Björklöven måste hantera Karlskronas spelvändningar, deras fart och hålla KHK på utsidan. De får inte få många avslut i heta ytor.

¤ Forechecken – Karlskrona är svaga i egen zon, bjuder på en del lägen, tappar puckar fel. Det måste Björklöven utnyttja.

¤ Pettersson – Mattias Pettersson måste spela på bra nivå. På bortais har det varit essentiellt för att vinna att målvakterna spela riktigt bra.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi har en jäkligt bra känsla. Vi har haft ett skönt uppehåll. Vi spelade bra och tränade bra innan uppehållet och nu har vi haft några dagar ledigt. Så det kändes jäkligt bra på träningen i dag och spelarna var laddade och positiva till att vara tillbaka, säger Jesper Jäger till kollega David Pettersson.         

Noterbart om KHK:

¤ Justin Crandal har blivit ett succéförvärv för KHK med sina 28 (12+16) poäng. Det placerar honom som fyra i seriens poängliga. Bakom honom hittar vi Marcus Paulsson 25 (13+12) som bästa målskytt och Niklas Johansson 25 (4+21). Denna lina utgör seriens poängbästa av alla.

¤ Nick Pageau är med sina 17 (7+10) poäng poängbäst av backarna med hela fem PP-mål (Det har även Paulsson).

¤ Karlskrona har seriens näst bästa powerplay med 27.96 procent och 26 mål i spelformen. Niklas Johansson är nyckeln här med 13 assist i spelformen. I boxplay har KHK 74.23 som sämst i hela serien.

¤ Med 55 utvisningsminuter så är Matt Carey seriens näst mest utvisade spelare. Carey har dock även stått för 21 (6+15) poäng och är lite av årets Wessner.

¤ Arvid Holm och Robin Johansson är KHK:s målvkatspar. En svag duo statistiskt. Holm har stått för 90.89 i räddningsprocent och 2.69 insläppta mål per match. Johansson har 3.09 och 87.81.

¤ Karlskrona saknar Kyle Osterberg om är knäskadad.

Sagt från KHK-håll:

– Man kan analysera ihjäl sig, men vi mötte ett lag som var i otrolig medgång. IKO var dessutom dödligt effektivt samtidigt som KHK inte var det. Björklöven är ett lag som har kommit i gång ordentligt och som har spelat stabilt under lång tid. Det är ett fysiskt lag som jobbar hårt. Det finns revansch att hämta mot Björklöven, säger Ove Molin till BLT.se.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

3 kommentarer

  1. Björne

    Hej! Ser fram emot spännande match, följer som vanligt de mesta bortamatcherna via er liverapporteringen. Har två frågor kring denna. För att kunna följa SAIK måste man vara medlem på Norran, men ni ger det grattis till VK, Norran och någon till tidning? Vari ligger logiken i det?
    Nästa femma. Era rapporter är personliga, och jag upplever dem som verkligen neutrala – bra! Men vore kul om ni använde den där fotoramen för att göra det lite mer personligt, dvs lägga upp en bild på personen som rapporterar.
    Sen en helt ovidkommande fråga, för matchen i sig.
    Tittade för någon vecka sen på statestik, via https://www.vk.se/plus/loven/2618491/ranking-100-basta-spelarna-i-hockeyallsvenskan, som hänvisar till betaljsajt på Mittnytt. Fråga där då. Var kommer statistiken ifrån? Ser att vi har 3 backar som platsar bland de 100 bästa totalt! Men svårt att värdera, så skulle vilja kunna skaffa mig egen bild av det hela – för att tex bara titta på backar, 50 topp typ. Går det?

    Mvh Björn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.