Matchdag – Tingsryd borta

Björklöven inleder det nya året med tredje raka bortamatchen. Tingsryd som vaknat till efter en katastrofstart på säsongen står för motståndet. En troligen knepig match. 

Tingsryd är tillsammans med Leksand ett exempel på att ibland är det helt rätt att sparka tränaren. Per Ljusteräng fick gå den 18 oktober när Tingsryd låg sist i tabellen med 13 poäng på 16 matcher. Efter att Larry Pilut fått ta över som huvudtränare har Tingsryd tagit 26 poäng på 16 matcher. Alltså dubbelt så många per match som innan Ljusteräng fick sparken.

Tingsryd gick ett tag som tåget med fyra raka segrar tid före jul (Karlskoga 5-3, Modo 5-4, Hästen 4-0, Södertälje 3-2). Det har dock varit lite trögstartat efter julskinkan då laget förlorat mot Pantern 1-4 hemma på annandagen och sedan AIK borta 1-3 den 28:e.

Oavsett så har Tingsryd gått från solklart kvallag till ett lag i ingenmansland med slutspel i sikte. Alltså det som många, inklusive undertecknad hade tippat Tingsryd. Björklöven har haft ganska lätt för TAIF de senaste åren. De har vunnit 6 av de senaste 8 mötena lagen mellan. Den här säsongen med det mycket skumma spelschema som gäller så har lagen bara möts en gång på 32 omgångar och det mötet vann Björklöven med 3-2 efter straffar efter en sen vändning signerad Lyran och Peterson. Lagen möts ikväll och sedan i Umeå både 15 och 27 februari. Galet schema, men som sagt. TAIF har passat Löven bra de senaste säsongerna.

Jag ser framför mig en match som förs av Björklöven, men där Tingsryd går stenhårt i spelvändningar och när de får chansen att sätta press djupt så gör de så. Det är så de spelar och det gäller att inte ge bort pucken fel, det gäller att vara bestämd ur egen zon och det gäller att ha tålamod då Tingsryd i Tex Williamsson har en av seriens bästa målvakter.

Laget: (Bekräftat)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist
7 Alexander Hellström – 5 Hardy Häman-Aktell
37 Jacob Andersson – 4 Jonas Emmerdahl
52 August Tornberg

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund
21 Erik Rainersson – 77 David Lindqvist –  48 Filip Cruseman
33 Marcus Jonsson  – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
10 Emil Norberg

Simon Backman, Oskar Ståhl-Lyrenäs, Cody Murphy, Lukas Ericsson och SImon Åkerström saknas skadade. Mikko Pukka är tillbaka igen från sin skada. Kevin Loppatto var på lån tidigare från Vännäs, men är tillbaka i Vännäs igen. Ska Löven ha honom måste du låna igen eller lösa honom från kontraktet med Vännäs.

Bloggens nycklar:

¤ Spelet i egen zon – Tingsryd är skickliga på att sätta press när de väl kommit in i offensiv zon. Det blir viktigt för Löven att ta sig ur egen zon snabbt.

¤ Första målet – Tingsryd har vunnit 0 av 15 matcher den här säsongen där motståndarna gjort första målet. När TAIF måste jaga blir det tufft för då måste de öppna sig.

Sagt från Lövenhåll: 

- Matcherna den senaste tiden har sett bra ut. Poängmässigt kunde vi önskat oss mer men spelmässigt är vi tillfreds, det vi inte har fått i gång ännu är vårt powerplay, säger tränaren Joakim Fagervall. 

Noterbart om Tingsryd:

¤ Daniel Öhrn 22 (7+15) och Daniel Ljunggren 22 (6+16) är laget bästa poängplockare så här långt. Efter Björklöven (Lundberg, Andersson, Andersson 19), Vita Hästen (Jesper Samuelsson 20) och Pantern (Nick Olesen 17) är Tingsryd det minst spetsiga laget sett till bästa poängplockare.

¤ Kim Tallberg, 9 mål, är bästa målskytt för Tingsryd, Rasmus Bengtsson är poängbäste back med 13 (3+10) poäng.

¤ Tex Williamsson är fyra i målvaktsstatistiken med 92.96 i räddningsprocent och 2.07 insläppta mål per match. Det är makalösa siffror med tanke på var Tingsryd legat i tabellen. I mina ögon är han bäst i serien.

¤ Det är specielteams-kampen mellan två usla lag. Tingsryd är trea från slutet i serien med 16.16 procent i PP, placeringen före Löven, Tingsryd är nia i serien med 76.64 procent i boxplay.

¤ Tingsryd är seriens sämsta lag i tredjeperioden med bara 8 av 32 vunna tredjeperioder.

¤ Även Tingsryd har lite jobbig skadesits. Hannes Johansson är på väg tillbaka från knäskada, men saknas fortsatt. Backarna Björn Karlsson och Robin Olsson har båda hjärnskakning och missar matchen. Däremot är Martin Reway som missade AIK-matchen på grund av en inflammerad visdomstand som fick dras ut och slovaken är tillbaka i startuppställningen. Även Adam Åkesson missade matchen på Hovet men är tillbaka i laget.

Sagt från Tingsryd:

- Jag är egentligen inte alls missnöjd med hur vi spelade mot Pantern och mot AIK. Vi spelar det spel vi ska spela men mot Pantern hade vi svårt att göra mål och kändes lite ringrostiga efter juluppehållet. Mot AIK tog vi alldeles för många utvisningar. Sju boxplay har du inte råd med mot AIK, men ändå hade vi chansen att vinna. Det är resultaten jag är missnöjd med, inte prestationerna, säger tränare Larry Pilut till Smålandsposten.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jacob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

6 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han spelar ju med Vännäs. Tillhör Vännäs. Löven måste ju få låna honom eller köpa lös honom från kontraktet.

 1. Torbjörn

  Gustav kan du inte fråga fagervall vad man tänkt göra med supporter pengarna? Gissar många är jävligt irriterade

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han kom inte på PK:n idag och efter den hittade jag inte honom. Ska följa upp det i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>