Matchdag – Pantern borta

Efter förlusten mot Karlskoga står säsongen och väger. Förlust mot Pantern och den väger över neråt. En galet viktigt match för Björklöven. Ska chansen till slutspel leva för Björklöven så är det seger som gäller i den här matchen. Så känns det.

Pantern borta har historiskt varit en tuff match för Björklöven. En seger på sju matcher  Det har blivit förlust i tre av de fyra senaste mötena, men i förra mötet vann Löven efter övertid, en historiskt seger 3-2 efter förlängning.

I de övriga mötena den här säsongen i Umeå har Björklöven vunnit ett möte med 5-4 och Pantern ett med 3-1. Annars kommer 12:e placerade Pantern från 1-4 mot Västervik, övertidsseger 3-2 mot Karlskoga, 3-7 mot Modo och 4-3-seger mot Tingsryd efter förlängning.

Pantern har med sina 107 mål gjort näst minst antal mål framåt i serien. Det är ett målsnålt lag som till synes saknar ganska mycket spets.

Det är svårt att sia den här matchen, men jag ser ändå Björklöven ta ett visst initiativ mot Pantern. Det är frågan hur de står upp fysiskt. Det brukar vara fysiska matcher mot Pantern och det ska passa Björklöven ganska bra.

Laget: (Preliminärt)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman-Aktell
28 Simon Åkerström – 16 Isak Ahrling
49 Simon Backman – 52 August Tornberg

77 David Lindqvist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund
79 Emil Lundberg – 22 Jacob Peterson – 71 Oskar Ståhl-Lyrenäs
40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 20 Mattias Granlund
48 Filip Cruseman – 33 Marcus Jonsson – 10 Emil Norberg

11 William Eriksson

Skador på Murphy, Pukka, Hellström och Messy. Rainersson utlånad. Samma lag som senast mot Karlskoga. Frågetecken på Jonas Emmerdahl som saknades senast och Lukas Ericsson som utgick skadad.

Bloggens nycklar:

¤ Fysiken – Nyckeln mot Pantern är att klara deras fysik, hantera hur hårt de kommer, när det gör.

¤ Effektiviteten – På bortaplan måste du banne mig göra mål någon gång.

¤ Målvaktsspelet – Pettersson måste vinna målvaktsduellen.

Sagt från Lövenhåll: 

- Nu ska vi ta oss ner till Malmö och jag vill se en desperation i 60 minuter mot Pantern, det finns ju ingenting annat, säger tränaren Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterbart om Pantern:

¤ Nicke Olesen har varit Panterns bästa målskytt med hela 14 nål och 21 assist. William Haag, som nyligen förlängde sitt kontrakt, är två i seriens poängliga med 11+26 poäng som forward. Haag har gjort poäng i sex raka matcher.

¤ Panterns powerplay har varit helt okej med 18.90 procent, men i jakt på fler, men boxplay på 78.44 är nia i serien och väger inte upp något guld.

¤ Lars Volden har varit etta i målet för Pantern och hans  92.75 i räddningsprocent och 2.79 insläppta match placerar honom som åtta i seriens statistiskt.

¤ Med 14.79 utvisningsminuter per match är Pantern det mest ”busiga” laget i hockeyallsvenskan.

¤ Pantern snittar 397 åskådare per match den här säsongen, sämst i serien. Nu har dock laget flyttat tillbaka till Malmö Isstadion efter att spelat i Rosengård Ishall under inledningen av säsongen.

¤ Pantern saknar Ruben Rampazzo, Valentin Pilet och Simon Ericsson i matchen.

Sagt från Pantern-håll:

- .Vi visar upp en sida som jag inte sett på grymt länge, Vi blir totalt utspelade i tjugo minuter vilket är helt oacceptabelt. Det är grymt svårt att hitta tillbaka om man inte kickar igång maskineriet från start. Nu gäller det att hitta ny energi och glädje inför fortsättningen, sa tränaren Viktor Stråhle efter förlusten mot Västervik senast.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag är på plats levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen.

2 kommentarer

  1. Lasse

    Stenqvist, Häman-Aktell tillsammans kan bara sluta med förlust. Den här Löven upplagan är inte bättre än tabellen visar.

  2. Boom-Boom Mancini

    Snacket går bland fans att ett missat
    slutspel ger en knäpp på näsan åt Lövens ledning och att ingen skulle kunna snacka bort den här totalfiaskosäsongen.

    Det skulle också ge Kentää större mandat till genomgripande förändringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>