Matchdag – Tingsryd borta

Toppmöte i Nelson Gaden, ja ni hör hur det låter, men tvåan mot fyran i tabellen möts på fredagen. Blir det sjätte raka för Löven.

Jag hade tippat Tingsryd långt ned i tabellen, rent av sist, och de har med sitt division-1-ihopvärvade lag imponerat under säsongsstarten med segrar mot Kristianstad (4-3), AIK (3-1) och Västervik (3-2) och Vita Hästen (6-4). Det är bara Timrå (3-2) och Karlskoga (5-3) som lyckat lugga Tingsryd så här långt.

Mest har TAIF imponerat med att göra 23 mål, flest i serien, trots att ALLA experter inför serien undrade vem som skulle göra målen för Tingsryd. De har ju tappat alla som gjorde poäng i fjol (Tallberg, Ljunggren, Novak, Ahl, Öhrn) och ersatt med division-1 och J20-spelare. Det har fungerat väl och förutom Filip Owesson som kastat in fem kassar så har målskyttet spridits rejält, men mål har laget gjort trots lågt puckinnehav och liten tid i anfallszon, men med seriens bästa effektivitet så här långt.

O andra sidan bör det nämnas att Tingsryd släppt in 19 mål, näst flest i serien. Bara AIK har släppt in fler, 20 stycken.

Det är dock vad jag kunnat se ingen Hästenhockey som spelas utan Tingsryd sätter ganska mycket press på motståndarna och frågar du mig så passar det Björklöven bättre än just Hästen. Ser vi till hur Tingsryd passat Löven tidigare i Småland så har TAIF vunnit tre av de senaste fyra mötena i Nelson Garden, senast med 6-2 i senaste mötet där. Björklöven har dock vunnit fyra av de senaste fem mötena i Umeå så hemmalaget är starkt historiskt i detta möte.

Jag räknar med en matchbild där Björklöven för matchen, frågan är bara hur mycket puck de förlorar och hur de hanterar Tingsryds kontringar. Det är ett lag med självförtroende som Björklöven möter så det gäller att sätta ned foten direkt.

Laget: (Preliminärt – Laget släpps vid lunch)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper
22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
43 Alexander Popovic

28 Justin Crandall – 77 David Lindquist – 37 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
79 Emil Lundberg – 20 Pontus Andreasson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs
21 Erik Rainersson – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

Fortsatta skador på Acke Hellström (Tumme), Oliver Larsen (Axel) och Lukas Ericsson (oklart). Oklart om någon 13:e forward följer med, men det brukar vara så på den här typen av bortaturneér. Kanske David Eriksson, men oklart.

Bloggens nycklar:

¤ Noggranhet i uppspel och inspel – Förlora inte puckarna på fel ställen.

¤ Starten – Sätt tonen direkt, visa att Löven är det bättre laget.

¤ Hemgångarna – Se till att sortera och backchecka hårt så att Tingsryd inte får några två mot ettor eller tre mot tvåor.

Sagt från Lövenhåll: 

– Två tuffa bortamatcher. Det gäller att vara där med alla energi och allt spel vi kan. Nelson Garden är en svårspelad hall. Det gäller att verkligen vara där fullt ut. Vi vill ha lite mera finnish i vårt spel än mot Hästen senast i vårt spel med puck, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 

Noterbart om Tingsryd:

¤ Filip Owesson gör sin 10:e säsong i klubben blott 27 år gammal. Han har slagit till med fem mål på sex matcher under inledningen av säsongen. Bakom honom finns hela sex spelare som gjort två mål, Jakob Heljemo, Joachim Nermark, Simon Norberg, Anton Svensson, Robin Carlsson och Anton Blomberg.

¤ Tingsryd har 22.22 prorcent i powerplay så här långt, men ingen sticker riktigt ut individuellt. Anton Svensson är poängbäst i powerplay med 2 (1+1) poäng.

¤ Med 42.66 procent på tekningarna är Tingsryd seriens överlägset sämsta lag på att teka. Det är faktiskt helt sanslöst låga siffror.

¤ Med 68.75 procent i boxplay är Tingsryd seriens sämsta lag i boxplay. De har dock får spela ganska mycket tre mot fem vilket tar ned statistiken något.

¤ Andreas Ljunggren är Tingsryds etta i målet och hans 89.43 i räddnignsprocent och 3.3 insläppta mål per match är inget som imponerar.

¤ Inga skador finns att rapportera för i Tingsrydslägret.

Sagt från Tingsryd:

– Jag är väldigt glad för att vi gör mål och att vi har många spelare som gör det. Generellt tycker jag att spelet börjar sitta mer och mer. Jag är väldigt nöjd med mycket. Framför allt det tålamod vi har. Hamnar vi i underläge stressar vi inte upp oss utan behåller lugnet, Vi vill så klart rätta till det här med så många insläppta mål, inget snack om saken. I senaste matchen var det småslarv som gjorde att Västervik fick göra sina mål. Vi vet vad vi behöver göra i defensiven och vi har visat under perioder att vi kan, säger tränaren Magnus Borgren till smålandsposten.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jacob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Karl Sundström är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen. Bloggen ser matchen framför TV:n och återkommer med en kommentar efter matchen.

2 kommentarer

  1. Daniel

    Forr eller senare kommer ju alltid skitmatchen, antagligen innan match 10 och ikvall eller mot Kristianstad tror jag vi gar pa minan. Cannata kan dock andra pa den teorin aven om ovriga laget har en dalig kvall. Tippar 5-2 till Taif som ju ar hyfsat vassa pa att satta puckarna. Det kanns lite som var akilleshal sa har langt, vi gor inte mer an 2-3 mal per match. Mot ett ganska uselt lag i PK o tekningar kanske vi dock passar riktigt bra (daligt) sa min andra gissning blir vinst 1-5 o lite islossning framat, deras keeper verkar ju dessutom ratt medioker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.