Björklöven upp på hästen igen

Det blev seger mot Vita Hästen, men det var allt annat än en vacker historia i fem mot fem från Lövens sida.

Björklöven har det alltid svårt med Vita Hästen. Så är det helt klart, men det gör det inte okej för hela laget att åka omkring och fylla år. För så kändes det. Det kändes som att laget hade rejäl derbybaksmälla. Vad är väl 3802 pers en måndag mot Hästen…… Så kändes det.

Det här hade blivit en förlust för Löven med den här insatsen i säkerligen 8 av 10 matcher, men det här var en av de där två. Löven fick med sig en femma, kastade in tre kassar och kunde plocka tre pinnar på det. Och i slutändan är det tre poäng i tabellen som kommer att räknas, Ifall Björklöven spelade bra eller dåligt mot Vita Hästen i omgång 18 kommer ingen att komma ihåg. På så sätt var det exakt de tre poängen som Löven behövde efter två raka förluster.

Annars var det en eländig historia direkt från start. Tidigt 1-0 i baken sedan Fish fått kontra och svaga sidan lämnades helt tom så att Norberg kunde smacka in returen. Inte optimalt av Cannata, sämre av Stenvall-Larsen.

Efter det två raka utvisningar, båda klantiga och onödiga, Tonbergs när det inte ens kunde bli farligt och Linkans i mittzon. Nu klarade Löven tre mot fem-spelet mot ett PP som var rätt bra från Hästens sida. Fin rörelse och Linus Andersson känns riktigt skarp som skytt.  8-0 i skott där och då för Hästen.

Löven var inte bra, men ett powerplaymål väckte dem och Weigel kommer att hitta rätt i PP med sina passningar. Det är inte det jag ifrågasätter med fem-forwards-uppställningen. Det är Hutch som point-back jag ifrågasätter. Nu såg det klart bättre ut i PP idag än mot Modo och det skulle ju komma mera. Efter att Löven vänt på steken, gjort 10-2 i skott på sex minuter så kom matchens avgörande. Simon Krekula, Skellefteåsonen, fick hjärnsläpp. Crosscheckade Oliver Larsen i ryggen från nära sargen i fart mitt framför domaren. Hejdå Krekula.

Sedan är naturligtvis tre mål väldigt mycket, men Löven har två kreativa och bra PP-formationer. Fina mål var det. Crandalls 2-1 var bra efter en fin pass av Weigel, 3-1 var en fin räd och passning av Andreasson och klassavslut av Selin. Att sedan Cooper lyckades peta in ett fjärde från blå var i slutändan viktigt, men kanske lite turligt och en tabbe av Viktor Kokman. Istället kom Oscar Masiello in.

Hästen har det spelmässigt lätt för Löven. De får alltid Löven att bli dåliga på något sätt och så även nu. I 4-1-ledning slutade Löven spela, Hästen var bra i fem mot fem. Deras pasningsspel och deras presspel var bättre än jag sett mot Löven av dem på länge och då stack inte Markus Ericsson och Jesper Samuelsson ut den här gången. Det var andra killar som gjorde det. Imponerande.

Det var inte alls samma nedbrytande hockey som Hästen spelade tidigt på säsongen. De har blivit bättre, mer kreativa, rörliga och roligare att se. Jag tror på Hästen.

Bouramman var inne på 2-4 och han var inne på 3-4 där han blev helt rundad av Degerstedt. Han har inte fått något jättestart i Löven, Bouramman. Kommer Acke tillbaka snart är jag inte säker på att han blir så långvarig, Boura. Han har fina egenskaper offensivt, men just nu är han lite för stor säkerhetsrisk i egen zon.

Tredje perioden kändes sedan krampaktig från Lövens sida. De hade någon sekvens där de spelade ut, men annars var det bara en enda lång pina och kamp att inte släppa in ett till mål. Att det ska behöva vara så när du har en 4-1-ledning. Den kraften, intensiteten och det drivet kommer inte att räcka i många andra matcher, men har man 29.41 procent i powerplay så har man. Det är verkligen powerplay och boxplay som räddar Löven den här dagen.

Viktigt också att spetsspelarna fick göra poäng och att laget fick måla rent generellt. Justin Crandall 2+0, Fredric Weigel 0+2, Alex Hutchins 0+2, mål på Freddan och Selin. Det var precis det jag önskade innan matchen även om jag nog inte tänkte mig fyra powerplay-mål.

Nu väntar Tingsryd borta på onsdag. Det är tätt mellan matcherna. Då måste en bättre insats till än det här i fem mot fem. Det ska Löven ha i sig. Det här var i slutändan bara tre poäng, ett par PP-mål. Inget annat.

 

 

2 kommentarer

  1. Kid A

    Den här matchen visar hur viktigt Special Teams är i hockey. Förra året hade vi förlorat den här matchen. I år vinner vi.
    Sedan var det kul att de för en gång skull utnyttjade 5-minutersutvisningen. Tycker att många lag känns mindre farliga i PP vid 5-minutersutvisningar. Det smyger sig in en känsla av ”vi har gott om tid” och då saknas skärpa i avsluten. Idag utnyttjade Löven 5:an och avgjorde matchen. Snyggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>