Sena reflektioner efter nollningen

För andra gången den här säsongen nollade Björklöven Tingsryd i Nelson Garden Arena. Det här tar sig bloggen med från matchen.

Bloggen missade hela matchen igår av olika orsaker, men gjorde något ovanligt, såg matchen i repris nu på morgonen. Det är ju ändå trevligt att se Löven när man vet att de vinner och inte släpper in något mål.

Det bloggen tar med sig från matchen är det här:

¤ Björklöven verkade har förberett sig väldigt mycket för att Tingsryd skulle komma ut hårt och gick verkligen från start. Dock tycker jag att det var väldigt tydligt att transatlantlinan ligger en nivå över offensivt mot de sämre lagen. De var farliga i varje byte i första perioden, medan övriga laget inte skapade så mycket. Det var Andreasson som hade ett läge, men annars tänkte men inte ens på att Freddans lina spelade överhuvudtaget inledningsvis.

¤ Fredric Weigel gjorde visserligen sitt första mål och vilket skott, men man ser om och om igen vilket passningsgeni han är. Det är verkligen underhållning att följa honom, speciellt i powerplay. Fagervall pratade om att han snart ska få centra en egen lina. Frågan är bara hur det blir. Splittrar de transatlantlinan eller går han in i Andreassons lina och petar ut honom på kanten. Det känns som att med Weigels händer vill man ge honom prime-målskyttar att sätta upp.

¤ Mattias Pettersson håller nollan och det är bra. Han ska ha beröm, men det var lite småskakigt tycker jag inledningsvis där han i första perioden höll på att släppa in ett höstlöv. Det känns som att den här nollan var lite retroaktivt från Petterssons insatser tidigare på säsongen där han varit bra, men inte fullt ut fått betalt för det då laget varit uselt just då.

¤ Björklöven vann med 4-0, men när jag tittade på matchen rent spelmässigt så var det inte klasskillnad på det sättet att det såg ut som kattens lek med råttan. Björklöven hade mer puck, var förande, förstalinan var på en nivå över vad Tingsryd är nära av, men framförallt känns det som att Löven individuellt bara är bättre och det tar ut sin rätt över tid. Sedan bjöd inte Björklöven på något utan Tingsryd fick jobba sig till varje läge.

¤ Björklöven gjorde inget mål i powerplay denna dag, men spelet var ändå ganska bra. Löven hittar fina kombinationer, sätter upp skottlägen. Det missades bara lite, sedan saknas Deilert. Det blir inte riktigt samma sak med Hutchings på point. Tre matcher till innan Deilert är tillgänglig igen.

¤ Björklöven har blivit satta under press en del under de senaste matcherna och tvingats chippa ut en del. I den här matchen spelade Björklöven väldigt mycket efter sitt system och jag tycker att alla backar ”sken” igenom detta. August Tornberg t.e.x gjorde en av sina bättre matcher på ett tag.Även Söder var riktigt bra idag. Delvis i boxplay, men även kreativt offensivt. Hatten av där.

¤ Med tanke på hur starkt lagen i toppen går just nu så är det viktigt att inte spilla poäng för Löven. Därför gillar jag att laget var så påkopplade som det var från start i den här matchen. Det är en ny kravbild som gäller för Löven numera. Den här räckan matcher Löven är inne i just nu, Vita Hästen, Tingsryd, AIK, Västervik, Södertälje. Det ska vara minst 12-13 poäng, helst 15 om Löven ska hänga med i toppen. Samtidigt hör jag ingen från Löven som klagar på höga krav som det gnälldes om när Löven låg 10-12:a i tabellen förr om åren.

3 kommentarer

 1. Ellge

  Apropå Weigels center position och ommöblering så känns det som att Hutchings är lite beroende av en bra playmaker som sätter upp honom. Han har förmågan att röra sig till dom rätta lägena. Kentää beskriver ju Alex som en mer komplett spelare nu än senast han var här efter din utveckling i IKO. Han kämpar och jobbar åt båda hållen, det håller jag med om.
  Det jag menar är bara att man enklare får ut mer av hans målproduktion med en vass playmaker.

  Undra hur det skulle bli med
  Hutch-Weigel och kaptenen Andersson på kanten i en roll med mycket trafik framför motståndarnas målvakt.
  Crandall – Vesel och Wiklund i rollen som oöm trafik framför mål.
  ??? Eller blir det att röra runt för mycket?
  Tror dock att det kan va bra med fysiskt starka spelare att skymma målvakt med.
  Snart har vi ju Deilert som vill vara med och leka med kreatörerna igen också…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>