Matchdag – Västervik borta

Björklövens bortaturne har rullat vidare till Västervik. Detta svårspelade ställe och svårspelade lag som är ett av få att slå Björklöven den här säsongen.

Västervik gjorde just detta. De vann säsongens första möte i Umeå med 4-3 efter straffar. Sedan har lagen möts en gång till och då vann Björklöven med 2-0. Detta är ett av lagen som Löven mött två gånger hemma först innan de spelar borta.

Nu väntar det första av två möten i Västervik. En hall där Löven haft svårt. 3-2, 1-3, 2-0, 5-3, 1-0, 2-3. Björklöven har bara vunnit två av sex möten i Västervik, men de vann det senast. det från förra säsongen. Lägg till att Västervik vunnit fem av sju matcher i Umeå så är det en jobbig statistik för Löven, 4-9. Västervik är dock svagare den här säsongen än tidigare. De kämpar om att inte dras in i en kvalstrid med sina 39 poäng. Laget har haft ganska stora problem med skador under säsongen och har lite av ett målvakskaos just nu. Personligen tycker jag att spelarmaterialet är bättre än var de ligger.

Från det laget som mötte Björklöven i höstas i förra mötet har Alexis Binner, den poängstarka backen, lämnat för AIK och Oskar Drugge har anslutit från AIK i en i stort sett ren trade. Västervik kommer från blandade resultat på slutet. Sex senaste:
Kristianstad (h) 0-4, Vita Hästen (b) 1-0, Tingsryd (h) 2-1 e.st, Karlskoga (b) 3-4 e.st, AIK (h) 5-3, Timrå (b) 1-5. Ni ser. Det är lite varannan dag och förlust mot topplagen.

Nu väntar alltså match i tajta Västervik där känslan är att isytan är mindre, men det handlar mest om att man sitter så nära isen och att kameran hamnar så nära isen om man ser på tv. Spelet är dock normalt väldigt mycket fram och tillbaka. Västervik vill att spelet ska se ut så och normalt har Löven haft väldigt svårt, men den här gången är laget så mycket mera individuellt skickliga och i en shootout känns det som att Löven ska vinna, men det gäller att vara noggranna på blålinjerna.

Laget: (Klart)

30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström
5 Hardy Häman-Aktell

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – Pontus Andreasson
79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder – 77 David Lindquist
11 William Eriksson

Samma lag som senast mot AIK förutom att Pettersson står i målet.

Bloggens nycklar:

¤ Blålinjerna – Mot Västervik är det extra viktigt att vara noggrann med pucken.

¤ Trafik – Adam Åhman som står då Samuel Ward är skadad har fått en skakig start i klubben. I med folk på kassen.

¤ Matchkontroll – Västervik vill ha kaosmatcher. Björklöven måste styra matchen, använda sin forecheck och sin överbelastning till att kontrollera Västervik.

Sagt från Lövenhåll:

– Det är ett riktigt bogeyteam i Västervik vi ska möta och det blir en tuff resa i matchen på fredag och det är vi beredda på. Ett gediget jobb räcker oftast ganska långt då vi spelar vårt system och det gör vi mer och mer i kvällens match, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterbart om Västervik:

¤ Darren Nowick är bästa poängplockare i laget med 27 (7+20) poäng, tvåa är Rob Bordson med 26 (9+17) och trea samt bästa målskytt är Victor Öhman med 24 (12+12) som dessutom är nyckel i powerplay med 8 (3+5) poäng i den spelformen. Adam Plant är poängbästa back med 16 (2+14) poäng.

¤ Förre Västervikskaptenen Dan Pettersson gjorde nio matcher som förstacenter på lån från Linköping under säsongen, men är nu tillbaka i LHC igen.

¤ Samuel Ward har fina 92.59 procent i målet med 2.15 insläppta mål per match. Ward och reserven Ádám Vay är dock båda skadade. Adam Åhman som spikade igen i Oskarshamn i fjol är på lån från HV71, men han har bara 88.00 i räddningsprocent och 3.61 insläppta mål per match i Västervik över fem matcher den här säsongen. Sedan finns även Arvid Ljung, den förra Almtunamålvakten som inledde säsongen i KHK. Han har 89.31 i räddningsprocent och 3.42 insläppta mål per match för säsongen. Det är alltså lite av ett målvaktskaos i Västervik.

¤ Med 21.43 i powerplay är laget sexa i serien. I boxplay har laget 86.89 som näst bäst i serien så det är de två bästa lagen i serien i boxplay som möts.

¤ Det är bara målvakterna Ward och Vay som saknas. Bland utespelare är alla spelare med.

Sagt från Västervikshåll:

Inget sagt inför matchen än i lokalmedia eller på hemsidan. 

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. David Pettersson är på plats levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

4 kommentarer

  1. Enrico

    Västervik är det enda laget i serien som har bättre statistik mot lag på den övre halvan än mot lag på den nedre.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      I allsvenskan är det 86 poäng från 2007-2008 om vi pratar sedan allsvenskan blev vad den är. Då var det dock 45 matcher, så översätter vi det snittet till nuvarande 52 matcher blir det 99. Så Man skulle på det sättet kunna säga att 99 poäng är rekordet i allsvenskan. Att gå bakåt till säsonger i Elitserien då det var 36 matcher blir ju bara skumt eller division-1 där det är helt annat motstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.