Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Sömnlös

Ja nu är det natt, de flesta sover, det finns människor därute som jobbar natt, det har även jag gjort till och från. Att jobba natt innebär oftast att se till att alla andra sover och att själv hålla sig vaken.
När man arbetar på ett äldreboende så kan en natt vara "lugn" de flesta sover och man går runt och kollar läget, att ingen ligger obekvämt och eventuellt att nån kanske gjort på sig och behöver bytas på, eller at någon har ångest och behöver lite sällskap.
Sen har vi nätterna där någon är orolig, vägrar sova vägrar ta sin medicin och larmar hela tiden. När man kanske för 12:e gången hjälper personen i säng och säger godnatt och man hoppas hoppas att personen ska känna sig trygg och sova – 3 minuter senare kommer personen gående i korridoren och säger att nu ska hon/han hem.  TÅLAMOD är vad man ska ha om man jobbar inom vård och omsorg.

Min yrkesbana började på Domus i Södertälje som 15-åring. Affärslivet avslutades på Coop Forum eller som jag säger OBS!  i Umeå. då var jag ca 40 år.

Har hunnit jobba på flera ställen och olika yrken och jag hade en rolig period i livet då jag jobbade åt ett bemanningsföretag i Stockholm. Jag hade timlön, man fick lönen veckovis och jag minns en gång då jag under 11 dagar hann jobba på dessa ställen:
Favör i Fruängen, Svenska Spel, ICA Hjorthagen, Väderkvarnens serviceboende, Änkehuset, Friiberghs Herrgård, Gubbhuset, Saltsjöbadens sjukhus ortopedavdelningen.
Rent yrkesmässigt så var jag under elvadagr alltså kassörska på favör, ICA, packare på Svenska Spel, Nattportier på en kursgård och därefter där städare och frukostvärd, vårdare på 4 olika ställen.  SKITKUL!

Jag har i stort sett arbetat på affär i ca 17 år och inom vården i 19 år.

Jag jobbar som personlig assistent idag och har gjort det i drygt 3,5 år hos samma person. För att jobba som det så ska man nog vara lite speciell och det är nog jag.

Jag har ca 15 år kvar till pension om jag nu får någon pension. Jag kanske får jobba tills jag är 70 vem vet?
Eller så knall och fall dör jag snart. INGEN vet och tur är det.

Min far dog knall och fall som 63-åring. Min morfar som 51-åring.
Så jag siktar på nåt där emellan.

Jag skulle ju också kunna tänka lite positivt och fundera på att mormor blev ju nästan 93. Hon skulle om hon levat blivit 100 år i fredags.

Det sista min mormor sa till mig när vi sågs innan hon dog var:
"När ska du sluta med dom där jonorna och gå tillbaka till kvinnor".

Dvs sluta vara homosexuell och uppför dig  som folk. Det sårade mig mycket mer än nån kan ana.
Min systerson sa till mig då han var ca 20-22 "Mobbo vad du än gör behåll Lars"
Han – min systerson alltså – tog sig av daga veckan efter att han fyllde 23.

Jag har kvar Lars och jag kommer inte sluta med dom där jonorna – jag ska vara mig själv.
Skulle du tycka att jag är en idiot och kanske t o m säga det åt mig så är det din förlust.
Jag är bara lite speciell och just nu dessutom sömnlös..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>