Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Höns, vaktlar och högläsning

I morgon på biblioteket ska jag läsa högt ur en bok. Det är "kura skymning" och jag ska läsa ur boken "Hallonbåtsflyktingen av Miika Nousiainen,

En smått galen bok, men jag ska inte läsa hela boken. Det är första gången jag ska läsa högt för en publik, annars har jag alltid läst böcker högt för mina barn och på mina jobb. LITE nervös är jag men jag tror det ska gå bra. Bara jag inte börjar stamma eller hystersikt skratta eller nåt annat dumt.

Hönorna har börjat tokvärpa mitt i november, i sommar har vi som mest haft 6 ägg en dag, men vanligen 2-3 per dag. Ett tag nu på hösten kanske 1 ägg vrannan dag, men nu fick jag 7 ägg en dag, 5 nästa dag och så 6 idag igen.

Storleken varierar fick ett ägg som vägde 79 gram idag!

Vaktlarna har också kommit igång man kan säga ca 6-7 ägg om dagen av 7 hönor..

Hoppas att det håller i sig och att det blir en mild vinter för deras skull.

Håll tummarna att högläsningen går bra imorgon.

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>