Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Hällnäs en by i västerbottens inland

Jag bor i Hällnäs, det är en by med mycket historia.

När jag flyttade hit första gången så berodde det på att jag ville flytta till Umeå eller Sundsvall. Jag hade bott i Malax utanför Vasa i Finland och jag ville tillbaka till Sverige, min släkt bodde i Södertälje och mina vänner i Finland så jag var rätt rotlös.
OM jag flyttade till Umeå eller Sundsvall så skulle jag ju kunna flyga snabbt till Södertälje/Stockholm och ville jag till Vasa så kunde jag ju åka färja över.
Så mittemellan borde ju fungera..

Jag jobbade som Konsumchef i Hölö utanför Södertälje, så jag sökte olika jobb inom butik här uppe.

Min pappa såg en ledig plats som Butikschef på Konsum i Hällnäs,
få se var är Hällnäs?? Tog fram en kartbok och jo se det är ju utanför Vännäs,
det låg ju inte så långt bort från Umeå, så jag sökte jobbet.

Blev uppringd och de ville träffa mig, så jag flög upp till Umeå. Mannen från personalkontoret kom och hämtade mig på flyget och dagen innan ringde han och sa att vi skulle äta lunch på Hotellet i Vindeln. VINDELN?? 
Jag tog fram kartboken igen och då jäklar också!! Hällnäs fanns ju OCKSÅ i Vindeln, det var ju 7 mil från Umeå.. Hur ska jag nu göra där vill jag ju inte bo!
Nåja jag kom hit till byn klev in på butiken och blev presenterad för personalen, en av de anställda sa till mig då "He som hänn he hänn hänna
Ja då var det klart här kan man ju inte bo man fattar ju inte ens vad de säger…
Men ni som känner mig vet ju hur svårt jag har för att säga nej..
Jag blev erbjuden jobbet och ovanpå butiken fanns en bostad som jag skulle få ta över. Jag fick samma lön som i Södertälje så jag tog jobbet!
25 år, singel kom jag hit till byn med en hund som var totalt ouppfostrad och skällde konstant. Mitt flyttlass var inte stort.
Kände mig väldigt välkommen i byn! Folk sa att jag var välkommen att hälsa på hos de. Så det var ju bra.
En av de första kunderna sa nåt i stil med "Harta borti harta o harta borti he"
ja se det var ju rena rama hebreiskan..
Sen undrade folk vars pären var?? 
Jag visade på päronen i fruktdisken.. ja se de måste ha tyckt jag var totalt inkompetent..

För att göra en lång historia kort så kör jag en snabbversion:

Jag köpte efter ett tag ett hus, två veckor efter huspaprena var skrivna blev jag tillsammans med en kvinna och vi blev sambos vid husinflyttningen, fick ett barn, flyttade från byn – bodde i Gräsmyr, vi gifte oss, fick ett till barn – båda blev varslade och utan jobb så vi flyttade tillbaka till Hällnäs, faktiskt till bostaden jag bott på ovanpå Konsum. Det blev skilsmässa och jag flyttade till Vindeln – naturligtvis hamnade jag på Hallonvägen.. HUVVA!!
Köpte tillbaka mitt hus i Hällnäs och flyttade hit igen.
Hade några hysteriska förhållanden - innan jag erkände att jag gillade ju killar och det slutade med att jag blev sambo med en man från Umeå. Han flyttade hit, senare flyttade vi till Umeå och där tog det slut, så jag fick efter mycket om och men,
flytta tillbaka till Hällnäs..
Träffade Lars som bodde i Stockholm och när vi varit tillsammans drygt 1 år så flyttade han till Hällnäs till oss. Han öppnade en akupunkturmottagning här i byn.

Efter drygt två år insåg han att han skulle plugga till Kiropraktor och sa att han skulle flytta till Stockholm och plugga i 5 år. Jag skulle bo kvar tills han hittade en större bostad och sen skulle även jag flytta ner om jag fick jobb.
Jag sökte ett jobb och fick det så jag flyttade ner samtidigt som han.
Vi bodde där nere och sålde huset här i Hällnäs. Jag och Lars gifte oss här i Hällnäs på vår semester.

Jag sa ALDRIG mer Hällnäs.. Lars ville flytta tillbaka när skolan skulle vara klar.

Vi var uppe på en dans här i byn och vi kikade lite försiktigt på hus..
Jag sa näää.
Lars drömde och sa Joooo!

På dansen blev jag tillfrågad om jag kunde flytta tillbaka och bli personlig assistent åt en bekant..  Senare under kvällen blev jag erbjuden att köpa ett hus..
Jag sa nää till allt. Jag var utklädd till Jesus på den Halloweendansen.

Nästa dag kikade vi på huset, jag ringde och frågade om jobbet jag blivit erbjuden och 5 månader senare bodde jag här i vårt hus och Lars bodde kvar och pluggade till Kiropraktor.
När hans utbildning var klar kom han flyttandes upp och sen juni 2010 har vi varit Hällnäsbor..
Jag har alltså flyttat härifrån ett antal gånger och alltid kommit tillbaka..
Detta är 5 gången jag bor här.. om jag räknat rätt.
Så det finns alltså en kiropraktor i byn med egen klinik!

Once Hällnäs always Hällnäs..

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. albert

    En gång Hällnäsbo alltid Hällnäsbo,själv flyttade jag därifrån för 32år sen men känner mig ändå som en Hällnäsbo.

  2. Albert

    Ja tyvärr missade jag dig.Fast tror inte att det gör så mycket i och för sig. Håller kollen på dig ser om du sköter dig och hitills är du helt ok fortsätt i den andan så blir du en äkta Hällnäsbo du med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>