Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Huvudvärk

Huvudvärk – jag har haft huvudvärk till och från i drygt 40 år.
Jag började ha huvudvärk som jag minns när jag var ca 8 år.

Vet ej hur många gånger jag gick hem från skolan gråtande med huvudvärk, satt på vägkanten och grät och spydde och hade så ont i huvudet.

Ibland kunde jag ligga och spy med huvudvärk flera gånger i veckan.

Bäst var då att ligga i ett mörkt rum med en iskall blöt handduk på pannan.

Jag har väl käkat det mesta mot migrän. Jag har provat det mesta akupunktur, hälsokost och mediciner i mängder.

Jag blir i stort sett alltid bakfull och har världens huvudvärk.
Många i min släkt har alkoholproblem så min baksmälla är jag glad över för den är självförvållad och jag kan aldrig ta en återställare.

En gång hade jag sån huvudvärk och jag kräktes så mycket att varje gång jag spydde så trodde jag att jag skulle dö för jag kunde ej andas.

Då ringde mon dåvarande fru till sjukvårdsupplysningen och det blev ambulans till NUS.
jag var övertygad om att jag skulle dö den gången.

Kom in på neurologen och läkaren en dansk läkare skrev en remiss till att få mina tänder undersökta och rekommenderade bettskena.
Jag minns ej hur länge jag gick hos tandläkaren och slipade tänder, bettskena och det hjälpte ett tag.

Bästa hjälpen har jag nog fått av min make då han gav mig akupunktur med nålar efter modell TCM (Traditional chinese medicin) Det var helt annorlunda mot hur det var då jag fick akupunktur av sjukgymnasten på vårdcentralen (hon glömde flera gånger kvar nålarna på mig då jag var klar). Akupunkturen gav mig mängder av mardrömmar men det betyder ju att nåt hände i min kropp i alla fall.

När jag var i 20 års åldern började jag få en massa synbortfall oförklarligt. Jag fick ej huvudvärk efteråt så det var ju som inte några ”föraningar” om migrän. Jag gick på undersökningar på Huddinge sjukhus och det blev misstanke om både hjärnblödningar och alla möjliga slags diagnoser.

Nåja jag har haft mer eller mindre huvudvärk i 44 år och jag vet att jag får mer ont i skallen om jag äter starka ostar, tomater, citrusfrukter, starkt kryddad mat, choklad, alkohol, om jag sovit dåligt.

Jag har inga problem med oljud då jag har huvudvärk men solen, ljus och särskilt starka lampor eller stearinljus gör allt värre. Köra bil i mörker med huvudvärk och möta bilar med helljus är rena rama döden för mig.
Likaså har jag mycket svårt för dofter då jag har huvudvärk. Bland annat har jag svårt för raklödderdoft – huvvaligen.

Min mor sa alltid att jag hade huvudvärk för att jag inte var ute i friska luften – så när jag hade huvudvärk så gick jag ut och blåste det så blev det riktigt illa.

Min pappa sa att min huvudvärk berodde på att jag var orakad.

Själv tror jag att det beror mestadels på hur jag sköter mitt ätande.

Har jag sex och just när jag ska få utlösning har det hänt att det smällt till och jag varit helt säker på att jag dör i en hjärnblödning – så det har blivit en del gånger då jag fått avbryta sexet pga plötslig huvudvärk.

Det som hjälpt bäst medicinskt när jag har huvudvärk har varit 2 Alvedon 1 ipren och en kopp starkt kaffe.
Men har det gått för långt så är det bara att uthärda och låta det vara.. vila i ett mörkt rum med kall handduk på pannan och en hink vid sängen för att kunna kräkas.

Vi har en del migrän i släkten och jag gissar att detta är det enda arv jag fått och kommer att få ha resten av mitt liv.

En kompis berättade att de som fötts för tidigt kan drabbas av liknande huvudvärk som jag har.
Jag föddes i 6:e månaden och det kan ju ha sin förklaring.

Ja-a idag har jag ont i skallen – därför detta inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>