Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Sverige är ett mesigt land

Borde inte sunt förnuft gälla i världen? I Sverige?

Här kommer lite tycka till från en enkel invånare invandrare bybo i Sverige.

Hur kommer det sig att det är tillåtet att köra bil och prata i mobil eller sms:a samtidigt? Headset njaa kanske..
Men är alla samtal så viktiga att man ska riskera sitt och andras liv istället för att parkera på närmaste ställe och ringa upp?
Jovisst det finns bilar med inkopplade högtalare men det tar ju ändå fokus ifrån körandet.

Hur kommer det sig att man får ett fängelsestraff som ändå halveras? OM man sköter sig..
Gör riktiga straff och håll fast vid det. Dödar jag någon – kanske jag får 3 års fängelse och ute efter 18 månader.. LÖJLIGT!
Ibland är jag för dödsstraff – öga för öga..

Hur kan man slippa undan åtalet våldtäkt om man haft sex med någon mot dennes vilja? Gruppvåldtäkt – är ju ett av de värsta brotten och oftast släpps de fria???
Eller är det bara media som skriver så och fakta är nåt annat?

Grova brott mot människor är ingenting på en straffskala jämfört med eko-brott. Jag är för att det ska vara riktiga straff på brottslingar och inget jäkla mähäande.
Fängelse ska vara fängelse..  Vatten och bröd och ett fängelse på en ö typ Alcatraz samt hårt arbete med att hand gräva vägar/diken.
DET ska KÄNNAS och det ska avskräcka.

Hur kommer det sig att en i fängelse får bättre mat än de på ett äldreboende. De får plugga utan att behöva ta studielån och säkerligen får de dessutom gå före i kön till olika utbildningar.

Hur kommer det sig att politiker får behålla sina höga löner fast de blir avsatta pga. misskötsel?
Ge de 45 karensdagar och minimi a-kassa låt de bli utförsäkrade och känna hur det blir i verkliga livet efter att ha levt på superduperlöner.

Jag är absolut inte rasist men om man flyttar till ett annat land så tycker JAG att man tar seden dit man kommer.
Här gäller Sveriges lagar och inget annat.
Har du din tro så får du ha den – men på jobbet ska du arbeta inte utöva den på att ta extra raster för bön, ha på dig slöja så man inte ser vem du är. Turbaner är snygga men det passar inte att ha på sig det om du jobbar som badmästare eller tunnelbanevakt eller på pressbyrån.

Omskärelse och könsstympningar sker – som vi inte får veta i dag i Sverige och barn misshandlas. Vågar någon stoppa det? Eller är det en kultur? Hallå Ta seden dit du kommer.

Flyttar man till Sverige så ska man gå i svensk skola och vill man att ens barn ska gå på en skola med annat språk så ska man naturligtvis betala själv för det.
Likaså om skolmaten inte duger pga tro eller veganiska drömmar så ta med egen matlåda. Skolmaten på min tid var en rätt och tyckte man inte om maten fick man äta en hård macka och dricka ett glas mjölk.
Självklart ska de som har MEDICINSKA skäl pga. laktos – gluten -diabetes eller liknande få specialkost.

Hur kan man släppa in en långtradare med chaufför till Sverige från utlandet om den inte har vinterdäck på vintern och giltigt körkort?
Ska man få vara en STOR trafikfara för andra??

Sveriges lagar ska gälla alla som vistas i landet.

Hur kommer det sig att det finns hemlösa och uteliggare i detta land – då det finns en massa öde byar?
hela Sverige ska leva sägs det ändå så ska allt vara i städer….

Varför trycktes det upp nya mynt och sedlar och de gamla ska försvinna då inte ens bankerna vill ta emot kontanter?
Vilken kostnad det måste ha varit och är med alla nya sedlar och mynt – av vilken orsak?
Om några år så blir det säkert Euro här och då kan man säga ”bortkastade pengar”..

Allt som sker idag är så himla kortsiktigt.  Någon slags respiratoreffekt.

Hur kommer det sig att trots att man gått ur kyrkan så ska man betala en viss procent i begravningsavgift – men ändå kostar det att begravas?

Den som regerar i landet lägger mer energi på att skylla på allt på tidigare regenter istället för att göra rätt nu. För varje val består mer i att smutskasta konkurrensen än att berätta vad man har för politiskt program.

Jag minns då jag jobbade i butik att ”smutskasta konkurrenten” var att smutskasta sig själv.  man ska lägga sin energi på sitt bästa för sig själv och inte prata skit.

Nej vakna upp och fånga dagen

Jag började dagen med att skriva av mig lite grann.
Ni behöver inte hålla med mig..
Detta är mina åsikter endast.

2 kommentarer

  1. Lennaty

    Jag är född i Sverige Mamma är vanlig svensk, från Gävle och min pappa har sameblod i sig från Jpkkmokk. Tyvärr kan jag inte ha några renar eftersom jag inte är renblodig same. Samtidigt känner jag mig inte hemma här i landet. Jag har aldrig känt mig hemma i Sverige utan kommer att emigrera när jag kan. När jag är i Canada känner jag samhörighet med indianerna där. Det känns som samma sak på något sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>