Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Samlarmani

Tittade igår på TV på TLC ett program om människor med samlarmani som går överstyr.
Det var tre program på raken och jag såg 2 av de – sedan gissade jag att det var dags att försöka sova.
Jag och Lars tittade på ett av programmen tillsammans och blev förfärade.

När det går så långt att man har gångar i sitt hem för att ingenting ska kastas – allt är bra att ha..
När det blir så att ens egna barn slutar hälsa på, när det inte har diskats på flera år.
Ja-a man blir illa berörd, särskilt när man förstår att det kanske går till en gräns, sen blir det ohållbart och till slut så är man fast.

Det kan gå himla fort – ett par hade fått ihop allt på 3 år.
Råttor sprang i huset och åt på allt.
Råttpiss och råttlort överallt!

Vi mådde ganska illa åt att se detta och samtidigt vaknade vi upp lite grann av att hur har vi det själva?
Ja ÄN är vi inte där, men det kan fort gå överstyr.

Jag ska då rensa mer än jag nånsin gjort förr.

För skulle jag och Lars hastigt dö så blir det synd om de som ska ta hand om allt.

”Allt är inte bra att ha”

En kommentar

  1. Lennart

    Jag har sett program på TV om samlare, eller hoarders som det heter på engelska. Minns inte på vilken kanal. Min ena farbror verkar ha varit en samlare. Jag träffade S bara en gång i mitt liv. Jag var ung då, kanske 10, men märkte att han var underlig. Senare hörde jag att farfar mobbade eller var elak mot honom. Slut på det. I alla fall så dog S och pappa blev uppringd av den som hade hand om att reda upp dödsboet. Mannen sa att det låg tidningar staplade i högar över allt i trean som S bodde i. Från golv till tak! Det var en gång från dörren till köksbordet, så till sängen. I vardagsrummet gick det inte att gå in det var fullt med grejer så det tog en vecka att tömma rummet. För några veckor sen fick jag ett brev att min faster hade gått bort. I hennes lägenhet var det fullt med kartonger, kassar och grejer! Trodde att jag skulle vara tvungen att åka dit och rensa där (Har varit tvungen att rensa efter andra släktingar vid dödsfall) men jag klarade mig. Det var visst redan gjort. Själv är jag tvärtom, jag vill ha så lite prylar som möjligt. Det känns enklast så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>