Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Hus till salu

Kikade på Hemnet bland annat och Booli och där kan man se på hus som är till salu men även på hus som sålts.

Såg flera hus som sålts till mycket mer än utgångspriset. Lite snabbt så fanns det bland annat ett hus som sålts till 91 % högre än utgångspriset.

Kul för försäljaren!

Samtidigt så kan man undra hur lågt utgångspriset var?

Senaste åren har ju huspriserna i kommunen stigit rejält och det är mycket bra!

Hur uppföljs detta?

Bland annat när vi sökte hus så fick vi information från banken att om man t ex köper ett hus så är regeln att 25 % kontant och resten kan man få låna – en viss del kan man få med bundna räntor s.k. stadshypotekslån med bra ränta.

Men ute i byarna så var det 50 % kontantinsats och resten blancolån dvs högre ränta och osäkert lån utan säkerhet.

Ett hus vi kikade på för många år sedan fick vi inget lån till alls, men till slut sa banken 85 % kontant och 15 % i lån.
Det var ett hus i Vindeln.

Tiderna förändras, inte många hus som kommer ut till försäljning, dels pga bostadsbrist i Vindeln så många äldre tvingas bo kvar i sina stora hus ute i byarna.

Hyrorna är ibland så mycket dyrare än driftskostnaden i sitt hus som kanske ej längre är skuldsatt.

Eller så står husen tomma för att de får de inte sålda för folk får inte låna.

Självklart så ska man inte låna ut till ”hytt och bytt” men ska man locka folk till kommunen så får man ju faktiskt tänka om.

Kollar man på hemnet så är det inte många hus till salu idag.

Jag minns för många år sedan då det var 16 hus till salu i Hällnäs samtidigt!

Idag är det inget ute till försäljning.

Vi har vårt lilla hus ”Bom-Arturs” i Hällnäs dit ska jag strax fara och kika och eventuellt klippa gräset.

Vi trivs bättre och bättre i vårt nya hem i Kussjön.

Men vi har än inte kommit i ordning – mycket som är ogjort och särskilt sen vi bytte ut all el i huset så borde det omtapetseras i stort sett alla rum.

Huset ska dräneras.

Bygga om i ladugården för vinterns förvaring av djuren.

Jag har varit ledig 10 veckor men allt jag tänkte göra har inte gjorts men en hel del.. Vädret har inte varit med mig.
Men jag är nöjd över min ledighet.

Lev och må!

En kommentar

  1. Lennart

    Jag har aldrig köpt vare sig en brf eller ett hus. Jag gillar inte att ha ett lån, det gör mig så svettig att ha ett lån. Kalla mig konstig men sån är jag. på 80-talet lånade jag 40 000:- för att köpa en Saab 900. Jag betalade i många år, även efter att bilen var försvunnen. Trodde aldrig att skulden skulle försvinna. Nu bor jag i min fyra, en hyresrätt, och det blir jag mobbad för av några på mitt jobb. Men jag bryr mig inte, så har jag alltid bott. Stor eller liten lägenhet, det har alltid varit hyresrätt för jag har alltid känt att snart måste jag flytta. Det kanske låter konstigt men det är så mitt liv har varit. Fast jag skulle faktisk gärna vilja ha ett eget hus, det ser så härligt ut. Men det är det där med att jag vågar inte. jag har inte alla pengar och vill inte ta ett lån. Har sett flera hus här runt där jag bor, de kostar runt 6 miljoner och uppåt. Ett sånt lån skulle göra mig ordentligt svettig. Jösses vad den skulle spruta och vilken hjärtklappning jag skulle få. Ni har andra priser där hos er, mer humana. Här är det helt hysteriskt. Måste säga igen, tack för besöket hos er, det var underbart. Ni är ena härliga människor och jag hoppas att vi kan träffas igen. Jag gillar Norrland, är där för sällan men det är ju det här med avståndet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>