Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Fotografier

Jag gillar att titta på foton, se i album och hitta nya bilder att studera.
Idag framkallar man sällan sina bilder, de hamnar i datorn, mobilen eller paddan.

Sen händer det där som man tror att bara ska hända andra.
Hårddisken kraschar, bilderna är borta.

Jag hade med mig en bärbar datorm och åkte på en kryssning, hade med mig en extern hårddisk och förde över alla bilder dit.
När sista bilderna var nästan klara så kraschade datorn.
Puh jag hade fått de flesta bilderna överförda.

Gick bara ett tag så gick den hårddisken sönder.
En del bilder har jag även på cd-skivor.

Men jag har förlorat många bilder pga hårddisken kraschat.

Däremot har jag ”riktiga” fotoalbum sen länge tillbaka i behåll.

De kraschar inte.

Men de kan ju förstås brinna upp eller nåt annat skumt.

Glöm inte kopiera dina bilder på flera ställen så du har de i behåll.
Ibland hittar man kampanjer på billiga framkallningar och man skulle vilja skicka dit hela datorn och få allt utskrivet.

Finns ju såna där servrar där man kan spara sina bilder på ett säkrare sätt, men då ska man ju ladda dit bilderna också..

Typiskt ett sånt där ”Jag ska – men inte nu.. sen…”

2 kommentarer

  1. Elisabeth

    Jag satt och tittade i 50,40,30, och 20 år gamla album häromdagen och det som slog mig var vilken skillnad det är på sättet att fotografera då och idag.
    Bilderna från den tiden var oskarpa och motivet kunde vara långt borta i fjärran eller på ett rörigt kök med ett halvt huvud i ena hörnet. Nu för tiden skulle ju en sån bild ha raderats i mobilen (eller aldrig tagits) och sannerligen inte framkallats och satts in i ett album. Men på dessa bilder finns så många detaljer och information om den tiden och människan som bodde där.
    Om jag skulle dö idag och de efterlevande skulle titta igenom min mobil så skulle de typ hitta molnbilder med filter på, närbilder på blommor ur min trädgård och ”uppstyrda” porträtt på hundar och människor. Vad skulle de bilderna berätta om mig? Inte ett skvatt. Försöker därför lära mig att ta lite ”slarvigare” och mer operfekta bilder där ingen är beredd och den behöver inte vara rak eller symmetrisk eller rätt ljus eller nånting över huvud taget. Befriande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>