Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Svenskt kött, gå inte över ån efter vatten

Läser att butikerna ska bara sälja svenskt kött pga krisen med foderbrist och torka.
Bra – MYCKET BRA!
Men jag undrar varför sälja utländskt kött överhuvudtaget?

Jag köper i stort sett bara svenskt kött.
Men som den finländare jag är så äter jag i stort sett bara finsk korv.

Förstår ni poängen med att importera brasilianskt kött – eller från Uruguay???

Transport av kött över hela jordklotet och folk tycker vi ska vara miljövänliga?
Sen ska vi på landsbygden drabbas av dyr bensin/dieselskatt och här har vi inga alternativ till transportmedel.

Köp svenskt.
Unna dig att handla lokalt och lokala produkter – för visst vill vi ha kvar den service som finns?

Som fd butiksföreståndare så vet jag att de som gnäller mest om en närbutik läggs ner, är de som springer in på affären och köper en liter mjölk och veckohandlar på stormarknader i övrigt.

Många gånger så åker man långt för att handla billigt och glömmer bort att det kostar en hel del att åka bort för att handla ”billigare”.

Rannsaka dig själv..

Vill du inte betala nån krona mer och ha kvar din lokala butik och gynna ortens företagare?
Det ger ju kommunen dessutom mer skattepengar och även arbetstillfällen.

Är mycket besviken på att sågen i Avanäs lagts ner. Många arbetare utan jobb.
Hade jag skog så skulle jag inte sälja den åt Martinssons idag för att skövla skogen åt ett företag som flytt kommunen.

Handla lokalt, gynna ortens företagare och sen borde ju vår kommun också vara rädda om våra företagare och se till att de stannar i kommun.

Vi har ett bygg och miljökontor i Vindeln som jag verkar vara gjord av paragrafryttare och bakåtsträvare.
Känner till flera som söker bygglov och det är stört omöjligt, ja om man inte är känd eller rik då är det minsann inga problem.

Nej jag är inte bitter – jag är bara en liten invånare i Vindeln som tycker till.

2 kommentarer

    • Lucas Lund (inläggsförfattare)

      Många gånger kan det vara jag skriver KAN det vara en prioriteringsfråga.
      Om dansk fläskkarré finns i butiken för 39:90 kg och den svenska kostar 79:90 och du ska köpa 300 gram vilket är två portioner så är prisskillnaden ca 12 kr eller 24 kr dvs 12 kronor dyrare.

      Jag betalar gladeligen 12 kr mer om jag vet att det gynnar våra bönder och det har inte behandlats med en massa saker för att kunna skickas till andra länder och innehåller kemikalier som kan göra mig sjuk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>