Alliansen privatiserar Nydala

De fyra borgerliga partierna förtydligar i dagens VK sin syn på Nydalasjöns framtid. Det är samma fattiga soppa som vi sett tidigare. Om du läser artikeln notera följande:

  • Det finns överhuvudtaget ingen ambition att utveckla Nydala till en grön oas för framtiden. Fokus är enbart privatisering, så fattigt och kortsiktigt ser alltså Umeås samlade allians på ett av våra viktigaste friluftsområden.
  • Vi får fortfarande ingen förklaring till hur stugorna ska kunna bevaras från att omvandlas till nya dyra hus, dvs det vi upprepade gånger varnat för får fortfarande inget svar. Det går också väl i linje med att man i artikeln mera talar om stugmiljö än karaktären på stugorna.
  • Alliansens huvudsyfte är att privatisera Nydalasjön och man har inget intresse att allmänheten ska ha tillgång till stranden. Med en detaljplaneläggning blir strandområdet för all framtid privatiserat på vissa sträckor.
  • Man fortsätter sin desinformation kring att Socialdemokraterna vill förstöra stugmiljön. Sanningen är att alliansen inte avsatt en krona mer till upprustning av de kommunala stugorna än majoriteten. Retoriken om stugornas bevarande skramlar således än mer tomt.

Nu är det dags att vi säger nej till privatiseringsförsöken av Nydala och ja till att forma ett friluftsområde av hög kvalitet för kommande generationer umebor.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Varför så kategorisk i fråga om Nydalastugorna? Här behövs ledarskap för att överbrygga mellan olika ståndpunkter. I helgen när jag sprang efter västra sidan av Nydalasjön, var det bara i en privat stuga det lyste och gav känsla av en levande vistelsemiljö.

    Visst kan politiken styra i en detaljplan, t ex hur stort man får bygga, mm kring andra frågor. Det handlar om vilja och kunskap samt att inte 51 % styr över 49%. Efter ett val kan det vara tvärtom och då kan det styras tillbaka.

    Nydala är redan, och kommer att förbli, mer i kommunal ägo än privat. Inse även ”moståndarens” argument.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se