Kongressrapport:: Juholt vald

För 20 minuter sen valde vi Håkan Juholt till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Efter stående ovationer lovade Juholt att "I won’t back down" och att nu krävs hårt arbete. Kongressalen kokade här.

Själv har jag också hunnit vara uppe i talarstolen och tala om maktförhållanden och att socialdemokraterna måste återta reformismen. Detta är en start på söndagens debatt om partiorganisationens frmatid. Jag vill att vi ska se på partiorganisationen med reformistiska ögon, då kommer vi betrakta den som en kamporganisation för att uppväga underläget i ekonomiska och mediala resurser och genomföra förbättringar. Och då blir valen om hur vi ska organisera oss enkla att göra.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Anki

    Du var säker och förtroendeingivande i talarstolen, fortsätt så! Vi utgår från att det nu blir en nystart som påverkar hela landet, vi behöver förbättringar, alldeles säkert även här i Umeå. Det som nu bekymrar mig är att det sägs att biblioteket kommer att få en hyra i det nya kulturhuset som är 4 ggr högre än idag. Det finns risk att det påverkar det ekonomiska utrymmet för inköp av böcker och liknande. Kan inte Operan flytta istället? Det är många som inte gillar beslutet att flytta biblioteket, det känns som om beslutet om flytt inte är förankrat.

  2. Jan Lövgren

    Bra Andreas. Som om du alltid stått i talarstolen. Jag tror/hoppas också att det blir en vändning med Juholt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se