Satsa på våra ungdomar!

Debatten har börjat om årsredovisningen för 2010 i kommunfullmäktige. Efter avskrivningar visar resultatet för 2010 ett överskott på 205 miljoner.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har enats om att satsa detta överskott på Umeås barn och unga. Vi lägger därför 120 miljoner på sociala investeringar, så att barn och ungdomar som riskerar att hamna snett i tillvaron ska få en chans att komma igen men även stärka det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk och sociala problem. Vi satsar också 80 miljoner på ungdomsjobb för att ge fler händer i omsorgen och ökade personaltäthet i handikappomsorgen.

Alliansen i Umeå har kapitulerat inför dessa förslag och väljer att köpa detta med mindre förändringar. Vi är stolta över dessa satsningar. Umeå ska vara ledande i satsningar på barn och ungdomar och vi vet att detta lönar sig i längden.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.