Fullt stöd till Juholt

Det vi nu ser är en väldigt otäck och välregisserad attack på Håkan Juholt.

Låt oss konstatera en sak. Om Håkan Juholt accepterar att bli partiledare för socialdemokraterna och utstå minutiös mediabevakning dygnet runt SAMTIDIGT som karln ägnar sig åt medvetet bedrägeri så vore han dum i huvudet.

Att media i detta vill sänka Socialdemokraterna och Håkan Juholt är helt uppenbart. Först interna läckor och kampanj kring budgeten. Sedan denna anstormning. Detta är en försmak av vad som väntar ju närmare vi kommer valet. Personer som aldrig blivit uppringda citeras i media, rubriker sätts som inte relaterar till korrekt information för att svärta ned, orelevanta fakta lanseras, citat sätts för att fortsätta misskreditera. Och samtidigt; en regering som kommer undan varje granskning. Det är rent skamligt hur perverterat media skiljer på vem som granskas. Varför berättas inte om Anders Borgs nyttjande av svart arbetskraft och hur Fredrik Reinfeldt betalar skitlöner till barnflickor?

Har fel begåtts ska varenda krona betalas tillbaka. Men detta är oavsett en utstuderad mediakampanj som uppenbarligen backas av ett antal personer internt i partiet som tycker det är skoj att ge offentliga nollstick till Håkan Juholt. Kanske de till och med orkestrerar dyngspridningen med tanke på att internt arbetsmaterial hamnar i media?

Vid Umeå arbetarekommuns representantskap i måndags väcktes skarp kritik mot de läckor och andra som sprider dynga till media. Att en riksdagsledamot, Maryam Yazdanfar, har det dåliga omdömet att sprida interna diskussioner i riksdagsgruppen i media tyder dessutom på att åtminstone en ledamot borde lämna sitt uppdrag om hon hade någon skam i kroppen. Vi vill ägna oss åt politik och slippa tjafs och ryktesspridning som skadar partiet.

Av det jag sett hitills så har mitt förtroende för Håkan Juholt snarare stärkts av de senaste dagarnas blåsväder. Jag tror på Juholt i detta. Skulle det visa sig att jag har fel skall jag gladeligen krypa till korset, men av vad jag vet hittills är chansen liten. Att detta är en välregisserad mediakampanj tänker jag däremot aldrig backa om.

Uppdaterad 2010-10-13: Aftonbladet backar nu om att Juholt gjort något formellt fel.

Etiketter:

11 kommentarer

  1. fd sosse

    Men vem har skrivit under dessa hyres krav? Månad efter månad? Jo, Håkan Juholt. Ingen annan. Inte ens efter augusti då man åter frågade upp ”stämmer detta” så ändrade han till att endast ta halva ersättningen. Allvarligt, hur kunde han tro att staten skulle betala även hans sambos hyra, och el? Är den mannen lämplig att eventuellt leda landet? Jag tänker på Lennart Holmlunds ord från Thailand: väljer de Juholt till partiledare så tror jag ta mig fan att jag lämnar partiet! Sant. Jag antar dessutom att du inte tar in detta. Vad gäller läckan till pressen, är det nog ngn av de som försökte om och om igen påtala att Juholt gjorde fel som har läckt. Om det är rätt eller fel? Jag anser att moral börjar hos en själv.

  2. UriahHeep

    Om nån borde ha skam i kroppen är det de som skettroget hyllar Juholt och inte fattar att han beteende är vidrigt och fel. De som går till media gör helt rätt, för annars får ju vi andra inte se eller höra vad som sägs. Nyttigt för demokratin om man som jag står utanför denna ”rörelse”. Hade vi annars fått reda på att Juholt är en smygrasist? Knappast va! All heder till Maryam!

  3. Andreas Lundgren

    Svar till UriahHeep (2011-10-13 06:13)
    I Dagens Arena spär Yazdanfar på uppgifterna att Juholt godkänt Morgan Johanssons uttalande genom sitt agerande. Men det finns inga som helst fakta som säger att han vetat om detta. Johansson talar om Juholts stab, inte Juholt själv.

  4. Klas Viberg

    Jag håller med. Borgarna är rädda för Juholt därför detta mediadrev. Att det finns s-riksdagsmän som skvallrar kan bero på att de inte får vara kvar i rampljuset. Det är nog typiskt för alla partier.
    Rent allmänt börjar lyssnarna ifrågasätta journalisternas trovärdighet. Gäller både TV och tidningar.

  5. Lennart Lundberg, kommunals s-förening

    Jag delar helt din analys, Andreas. Det är oerhört hur det kan finnas socialdemokrater i en så hög ställning att de både läcker och sprider skit om vår partiledare. Vem ligger då bakom detta? Tidigare har det alltid vid en valrörelse varít någon från de borgerliga partierna, men jag är helt säker på att det denna gång är någon från de egna leden, kanske någon som inte har fått fortsätta ”sin politiska karriär” eller att som jag tror att det handlar om makt inom partiet. Jag tror att detta är en medveten strategi mot Juholt. Damberg är ju en högersosse som jag aldrig har gillat, kan han vara spindeln i det hela?

    Och vilket jävla mediadrev som aftonbladet har dragit igång, jag blir så förbannad. Det kommer att visa sig att Juholt aldrig har gjort något fel eftersom reglerna inte förtydligades från och med nu i måndags. Jag slutade att köpa Aftonbladet för över 12-15 år sedan, eftersom jag hatade att de skrev ständigt om kungahuset, dom har sedan dess varit deras hovleverantör! Jag hoppas att sossarna lämnar den här tidningen som ledarskribenter, den är ju ändå ägd av Norge. Det är givetvis åt h-vete att vi sålde bort alla våra s-tidningar för 20-30 år sedan.

  6. anonym

    DET VÄRSTA ÄR ATT ALL MEDIA ÄR BORGERLIG OCH SÄKERT SPONSRAS AV MILJADÄRER SOM MODERATERNA ÄVEN SPONSRAS AV, HUR KOMMER MAN ÅT DETTA?!! VÅR YTTRANDEFRIHET ÄR ALLVARLIGT HOTAD DÅ MEDIA KÖPS UPP AV MILJADÄRER!!!

  7. Warm

    Juholt är det bästa vi fått på väldigt läänge!!!Genuint emptatisk på de utsatta och svagas sida också, och med en vass tunga!! Såklart att högern ser honom som ett hot!! Det är ovanligt att någon så genuint godhjärtad som Juholt når en sådan maktposition, därför ska man var väldigt rädd om honom och försvara honom så mk det bara går, han om någon kan rädda Sverige från såväl emotionell föruttnelse och social misär som ekonomisk kris!!! HJULHOLT for the President!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se