Attacken mot Juholt

Verkställande utskottet ställer sig bakom att Håkan Juholt fortsätter. Polisens förundersökning läggs samtidigt ned. Allt detta var väntat efter att det visat sig att hela anklagelsen mot Juholt bygger på helt felaktiga uppgifter. Medan Aftonbladet satte igång ett drev kunde bloggare och andra efter hand konstatera att detta inte stämde.

Juholt hade, visade det sig, nämligen fyllt i riksdagens blankett  till punkt och pricka. Samtidigt krävde inte riksdagens förvaltning tillbaka några pengar då det helt enkelt inte fanns några formella fel som begåtts(!) enligt förvaltningen själva.

När jag förstod hur bisarr hela situationen var kände jag mig trygg att redan för två dagar sedan gå ut och uttala mitt fulla förtroende för partiordföranden. Det var jag nog bland de första av landets socialdemokrater att göra. Visst, Juholt har fått mer ersättning än han hade rätt till och det ska rättas till. Men det har ju inte gjorts medvetet för fem öre. Detta drev har verkligen kokat soppa på en spik och smaken blev därefter.

Vi skulle kunna sätta punkt för historien nu om det inte vore för en mycket obehaglig omständighet. Under detta veckolånga drev har media konsekvent hänvisat till "anonyma s-källor" som kommit med påstående efter påstående om Juholts tvivelaktiga agerande och att han ljugit. Dessa källor har visat sig komma med ett batteri av felaktiga uppgifter.

En del socialdemokrater var dessutom snabbt ute och ifrågasatte Juholts ledarstil. En känd riksdagsledamot fick plötsligt för sig att det vore en bra idé att berätta om andra interna partidiskussioner i media. Bara så där och återigen med sedvanligt dålig timing.

Man kan också fråga sig hur det kommer sig att media får internt arbetsmaterial tillskickats sig kring budgeten. Ett faktum som renderade oro och frågasättande av Juholt veckan innan drevet kring bostadsersättningen startade. Visst kan det vara en slump att allt detta inträffar. Men å andra sidan kan man som Daniel Suhonen fundera över vem som styr drevet egentligen?

Etiketter:

3 kommentarer

  1. gt

    Håller också med. Önskar nu att dolkstötarna tar sitt ansvar och förklarar sig. Socialdemokratin är ju i opposition, vilket jag inte alltid tror att alla i sossarna fattar ännu, men nu kanske poletten ramlar ned? S måste se och lära av hur Reinfeldt hanterade M och gjorde en ordentlig rensning för att slippa sådana här inre påhopp.

  2. Arbetare

    Nu är dags att rensa ut ruttna ägg och fejksossar ur partiet. Högermän har egna partier att gå till.
    Man kunde väl aldrig tro att egna kamrater skulle agera så här?
    Och vem synar media?

  3. leif

    Jo tack, gjorde ju inte fel för det finns inga regler för politiker att fuska emot. Sann vinst för vanliga människor som hade blivit straffade hårt. För politiker Juholt fortsätter livet som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se