Särintressen?

Vi är i ett allvarligt läge där arbetslösheten ligger på 7.1% med 353 000 personer varav 125 000 i ålder 15-24 år. En hel ungdomsgeneration håller på att spelas bort för att åtgärder sättts in för sent och i för liten skala.

När den borgerliga regeringen tillträdde 2006 skar man ned kraftigt i arbetsmarknadsåtgärderna med tanken att marknaden skulle ta hand om detta. Den inriktningen har inte lyckats och att man tar bort människors möjlighet att läsa in högskolebehörighet kommer ytterligare cementera problemen.

Det som behövs nu är breda satsningar där vi samlar ihop oss. Det är viktigt att staten och arbetsmarknadens parter arbetar aktivt och framåtsyftande.Statsminister Fredrik Reinfelt anser att näringslivet är ett särintresse. Likaså hör man ofta från ledande moderater att fackföreningsrörelsen är ett särintresse.

Det är naturligtvis helt galet att hålla på sortera upp samhället i särintressen och icke särintressen när det som krävs är en samling för jobb och välfärd. Vi behöver som Stefan Löfven påpekar en starkare politik för arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se