Gatukonsten en del av Umeå

Ibland blir man glad. Vi socialdemokrater med biträdande av Vänsterpartiet fick vid senaste sammanträdet med tekniska nämnden gehör för vårt yrkande att gatukonsten ska vara en del av Umeås offentliga miljö. Det är glädjande med det breda politiska stödet.

Människors möjlighet att kunna forma sin stad vilket går helt i linje med den toleranta och öppna stad som Umeå är. När vi bygger en modern stad som signalerar utveckling så inkluderar det självklart att kulturen ska vara tillgänglig och ta stegen ut i det offentliga rummet där människorna finns. Betraktelsen av det offentliga rummet säger mycket om en stads själ och hjärta.

Förvaltningen har nu fått i uppdrag att se över hur detta ska kunna göras och återrapportera till tekniska nämnden. Umeå arbetar redan idag med gatukonst men formerna behöver stärkas så vi får en skjuts i detta.

En intressant tanke vore en gatukonstfestival precis som vi har en höstljusfestival, snökulpturfestival eller jobbar med snöväggsgraffiti, alla på sitt sätt en del av gatukonsten. Detta skulle kunna fungera som en uppsamlande händelse som väcker intresse och nyfikenhet för gatukonstens möjligheter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se