Korvvagnarna

Ser på vk.se att salustånden(populärt kallat korvvagnarna) blir en politisk fråga. Vice ordförande Stefan Nordström(m) vill riva upp den inriktning som funnits. De nya vagnarna har tagit flera år att ta fram tillsammans med korvförsäljarna. Att två månader innan detta ska tas i bruk gå ut och kräva ett omtag är naturligtvis ett slöseri med både pengar och allas tid under dessa år. Moderaterna har under hela förra mandatperioden backat det här beslutet konsekvent.

Ett skäl för beslutet är att kommunen i och med dessa vagnar nu ökar chansen för utbud. Alla umebor ska ha möjlighet att hyra salustånden och även enkelt kunna boka lediga platser längs kungsgatan för försäljning. Det skapar möjligheter till arbetstillfällen.

Det är viktigt att komma ihåg att det aldrig varit tillåtet med slutna salustånd längs kungsgatan av olika skäl. Men detta har ändå praktiserats då efterlevnaden varit alldeles för låg. När så kungsgatan byggdes om med ny beläggning och snyggades upp beslutades att också se till att det rådande beslutet bättre skulle efterlevas. Lösningen för att undvika piska blev att utforma vagnar tillsammans med korvförsäljarna vilket nu har gjorts i en process som tagit mycket lång tid. Och det är också anledningen att detta blev en politisk fråga som många umebor tagit sig för pannan och undrat vad politikernas dagordning består av.

Det vore olyckligt att nu dra i handbromsen innan vi vet hur detta kommer att fungera.

 

texten uppdaterad.

 

7 kommentarer

  1. Peter A

    Det är ju skitsnack. Argumentet var ju att det ”förfular” centrum. Politisk klåfingrighet och något som bara likriktar utbudet.

  2. Patrik Hockum

    Jo, men en diskussion om det tycker jag är på sin plats. Om folk står och fryser i vagnarna så kan det ju inte ha blivit optimalt. Vi måste ju kunna erkänna när något inte blir bra.

    Vad är skälet till att korvvagnar inte får vara ”slutna”?

  3. lennart

    Jag förstår inte hur någon vettig männika kan försvara vansinnet med att kommunen tar fram och tillhandahåller korvvagnar. Det är klåfingrigt och vansinnigt. Skäms.

  4. leffe

    Tyckt du haft vettiga inlägg trots din ungdom..nu inser jag att även du drabbats av hybris….fy fan för okunniga politiker utan verklighetsförankring!!..hoppas det blir tydligt vid nästa val..vi har ju de vi förtjänar o du är en..men det går ju alltid rätta till eller hur..;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se