Lekparken Tomtebo

Läser om lekparken på Tomtebo där bostadsrättsföreningen avhyst "hyresrättsbarnen" från sin lekpark. Av artikeln framgår att boende känner sig störda av barnen vid lekparken som man betalar för och att barnen saknar annan lekyta. Helt klart en besvärlig situation för alla inblandade och det är naturligtvis svårt utifrån artikeln att bedöma vad som hänt.

Det viktiga är att vi hjälps åt i samhället med att ge alla barn en uppväxt med tillgång till en stimulerande närmiljö för att få leka och utvecklas. Barnen är vårt gemensamma ansvar och ska inte delas upp i våra och andras barn. Jag önskar alla vuxna i detta fall lycka till att lösa situationen så att barnen inte drabbas och aldrig behöver känna sig ovälkomna. Vi är illa ute om detta blir en fråga om juridik och vem som sagt vad.

 

4 kommentarer

  1. Louise

    Bra skrivet! Jag kan ju undra vart världen är på väg när vuxna människor, för antar att det är ”vuxna” beter sig på detta sätt???
    Ska vi börja att segrera barnen med vem som bor i bostadsrätt eller hyresrätt?! Ska vi sätta ut poliser i lekparkerna runt alla bostadsrätter där vi säger DU får leka men DU får INTE!!!!
    Jag tycker det är fruktansvärt att man på detta sätt stöter ut barnen från lek…det är väl nog mycket utfrysning ändå i världen ;((

  2. Emilie

    Hej!

    Det är en privat lekplats och ja barnen får leka där, men när dessa barn inte beter sig som de bör, eller kanske är uppkäftiga mot de som bor där som kanske tycker att det låter lite som ett dagis ute på deras gård, att känna att det är lite för högljudt för att kunna sitta ute på sin egen balkong är inte kul, jag vet att ni hyresrätts boende inte fattar att vi faktiskt betalar för vårat grönoråde och ja det blir slitage av 20 st barn som springer omkring utanför. Jag skulle kunna tänka mig att personen som sagt till barnen i fråga har blivit less på att det inte bara är barnen från hyresrättsföreningar som kommer och uttnyttjar tomten som är Privat, utan även deras föräldrar.

    Barn kan vara väldigt uppkäftiga när de blir tillsagda, är man trött blir man less. Det hanldar alltså inte om 4 barn som lekte på en privat lekplats. Det är en hel innergård som är okuperad av barn som inte bor här, vilket innebär att de boende blir utan innergård som de dessutom betalar för. Det har dessutom blivit skador på blommor och dylikt som trägårdsgruppen jobbat med. Det kostar pengar, och är tråkigt för dem som bor där.

    Att tro att hela storyn är berättad av en tidning är löjligt.

  3. Andreas Lundgren

    Svar till Emilie (2012-07-30 09:03)
    Tack för ditt inlägg. Att bostadsrättsföreningen rår över sin tomtmark och gör som man vill juridiskt är utom allt tvivel. Däremot så har vi alla ett ansvar för att se till att barnen i vårt samhälle får en god uppväxt där de får veta att de är värdefulla och inte delas upp i våra barn och andras ungar. Jag önskar alla inblandade lycka till att lösa den uppkomna situationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se