Självmål av Larsson

Den gode Mattias Larsson(c) försöker rida på den opinionsvåg mot tester som använts i kommunen genom att skuldbelägga Christer Lindvall(s), ordförande i personalutskottet. Även om vi är helt överens om testernas till synes totala olämplighet(vilket jag skrivit om tidigare) så är det ju trist att se hur centerpartiet försöker göra detta till något slags partipolitisk poäng. Man skriver i ett  pressmeddelande:

”Än mer märkligt blir det när man i media läser att Christer Lindwall tror att detta kanske kan vara olagligt och att det skall tas upp på Personalutskottets sammanträde på onsdag!
Det är väl Personalutskottet som ansvarar för denna verksamhet som pågått under hela 2012! Styr eller avgå Lindwall!”

Jaha. Med samma logik borde väl även Annie Lööf ha avgått när det kom fram att de verksamheter hon ansvarar för betett sig skandallöst mot skattebetalarna? Och inte bara det, även Annies politiska stab har brutit mot reglerna om representation. Annie Lööf har verkligen inte ha styrt sin verksamhet och ska väl då också avgå med Larssons argumentation.

Men tänka sig! Av någon anledning tycker nog inte Larsson det. Utan Lööf ska vara kvar och Lindvall avgå. Och varför Larssons allianskollegor i personalutskottet som också ansvarar för verksamheten inte heller ska avgå får vi inget svar på. Ansvar kan utkrävas utan att hota med tröttsamma avgångskrav.

Så vi får nog tala om ett litet självmål av centerpartiet här. Inte blir det bättre när man läser interpellationen där man skriver retoriskt:

"Hur har du resonerat när du beslutat om att använda denna typ av tester för att mäta medarbetarnas arbetsförmåga?"

Det är ju ganska uppenbart att detta är en retorisk fråga då alla är medvetna om att personalutskottet inte kände till detta och beslutet tagits på delegation. Tvärtemot har Lindvall agerat klokt och tydligt, när detta uppdagades i Västerbottens kuriren under måndagen så stoppades omedelbart testerna. Detta ska sedan följas upp i fördjupande diskussion på personalutskottets sammanträde två dagar senare för att alla partier ska få samma möjlighet till information och att reda ut vad som hänt och vad som är vad. Men också se över hur medarbetare drabbats. Det är helt riktigt agerat.

Om Centerpartiet ville ägna sig åt mer än plakatpolitik är de hjärtligt välkomna att stödja mitt förslag om en genomlysning av hela Umeå kommun ur ett integritetsperspektiv. Det är betydligt mer verkningsfullt än att ropa på avgång för att få stopp på sådana här vedervärdiga frågeformulär.

texten uppdaterad.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se