P-zons skrämsel

Vk.se ägnade gårdagen till att skrämma upp sina läsare om beslutet i tekniska nämnden om parkeringsförbudszon. Jag vet inte men att använda uttryck som "jättestor parkeringsförbudszon" och röstning om förbudet leder onekligen tanken till att nu får man inte parkera någonstans alls och att nu försvinner alla möjligheter till gatuparkering.

Så är det naturligtvis inte. Ta öst på stan till exempel som länge varit del i en parkeringsförbudszon men som har gott om datumparkeringar. En parkeringsförbudszon innebär alltså att man reglerar upp var man ska kunna parkera och inte att all gatuparkering försvinner för alltid. Det är viktigt inte minst för underhållsfordon och trafiksäkerhet men också för att hålla koll så inte vissa gator översvämmas av arbetsplatsparkering vilket vi också arbetar med när nu taxorna höjs för gatuparkering väst på stan.

Kartan här nedan illustrerar hur de gamla parkeringsförbudszonerna såg ut. SKillnaden med det nya förslaget är att Berghem/Fridhem, Sandbacka, områdena som saknas på Haga, Gimonäs samt Sofiehem kommer ingå.

Staden har växt kraftigt sedan 1980-talet då de flesta av dagens parkeringsförbudszoner infördes. Då måste också parkeringssituationen ses över med tiden. Gränsdragningen ska vara tydlig och lätt att förstå så man inte undrar varför andra regler gäller för grannen än för en själv.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordförande tekniska nämnden

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se