Sabuni avgår

Jämställdhets- och fd integrationsminister Nyamko Sabuni avgår. Det är en tämligen vedertaget att jämställdhetsavtrycket i regeringspolitiken varit ytterst marginellt. Nu vill folkpartiet utse Sabunis statssekreterare Maria Arnholm till den posten.

Man får önska lycka till. samtidigt är det med besvikelse man kan konstatera att här hade Folkpartiet världens chans att flytta fram jämställdhetsarbetet men missar målet. Genom att utse EU-minister Birgitta Ohlsson till jämställdhetsminister skulle signalen varit tydlig att Folkpartiet är beredd att kämpa för att regeringen skärper till sig.

Regeringspolitiken har varit alldels för fragmenterad. Det har dels att göra med att det är fyra partier som ska samsas och det har varit svårt att få genomslag för jämställdhetsarbetet i politikerområden som behärskas av andra partier. Det har också att göra med låg ambitionsnivå, det finns gott om statistik som visar att regeringens politik gynnar män kraftigt på kvinnors bekostnad.

Ohlsson är en av få borgerliga politiker med trovärdighet i jämställdhetsarbetet. Kanske har Ohlsson avböjt annars är det anmärknoingsvärt att Ohlsson inte får överta Sabunis ministerpost. Man kan fundera om Folkpartiet ska sälla sig till Centerpartiet att helt ta förväl av socialliberalismen?

 

 

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.