Äventyrspark Umedalen

De Västra stadsdelarna i Umeå har utvecklats stadigt och säkert och har under de senaste åren växt; unga människor, barnfamiljer och äldre bor i stadsdelen och det finns alltifrån skulpturpark, skidspår och fritidsanläggningar till skolor, butiker och restauranger. 

Något som saknats är dock en mötesplats för om inte ”alla” så i alla fall för ”många”. Backens s-förening har därför tagit initiativ till en äventyrspark på Umedalen. Tanken hos föreningen var att skapa ett utflyktsmål, året runt, icke kommersiellt och över generationsgränserna.
 
Det är en lysande idé. Från oss förtroendevalda socialdemokrater i tekniska nämnden har vi därför under det senaste året i samråd med tjänstemän vid gator och parker försökt få loss pengar till det. Det har vi lyckats med.
 
Äventyrsparken kommer att komplettera stadens övriga äventyrsparker och ge barnfamiljer en mötesplats i sin närmiljö och vara ett attraktivt besöksmål. Med Umedalsparken kommer vi år 2014 ha totalt fyra äventyrsparker, förutom Umedalen även Hedlunda, Ersboda och Tomtebo.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.