Nej till gratis parkering

Det finns en fråga som Socialdemokraterna har haft svårt att få med sig övriga partier på. Och det gäller avskaffandet av gratis parkering i två timmar för miljöbilar i parkeringhusen Nanna och Parketten.

Möjligen fyllde detta en funktion när miljöfordonen var på framväxt, men idag är det fullständigt fel att kommunen subventionerar att folk drar in bilen i centrumfyrkanten istället för att ta kollektivtrafiken. En miljöbil är trots allt i slutändan en bil och inte lika klimatvänligt som att ta bussen eller cykeln. Subventionen är också för blygsam för att ha en reell inverkan på byte av bil, snarare understödjer det bara ett slentrianmässigt beteende då man tar sin "miljöbil" till centrum.

Det finns ingen anledning att vi även fortsättningsvis ska fortsätta sponsra detta. Tyvärr har vi bara fått med oss Folkpartiet tidigare på detta. Det är dags för övriga partier i kommunfullmäktige att vakna också.

 

2 kommentarer

  1. Jonar

    Målmedvetenheten sätts på prov. Fler morötter behövs för oss bilförare som väljer RÄTT bil, en miljöbil. Med det rådande trafikläget på vasaplan där bussar kör kors och tvärs istället för bara längs en ledd som förut vågar man ju inte åka buss som 50-åring utan risk att bli påkörd när man stiger av. FY på er politiker som propsar för nått som vi alla tycker är fel. Avgå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.