Lööfs tea party

Centerpartiets ledare Annie Lööf förklarade idag med udden riktad mot politiska motståndare att "våga inte kalla mig hård, kall och nyliberal."

Jaha ja. Problemet är att det är centerpartiets medlemmar själva som anklagat ledningen för att vara nyliberal. I dagens Aftonbladet går en rad kända centerprofiler än längre och kallar ledningen för en svensk variant av tea party rörelsen.

Lööf må värja sig från beteckningen nyliberal(vem skulle inte göra det?) men har tidigare ivrigt drivit krav på marknadshyror, platt skatt, utförsäljning av Sveriges television, slopat alkoholmonopol med mera. Lööf vill gärna distansera sig från förslaget till idéprogram men det finns en högst relevant motfråga; vad trodde egentligen partiledningen när man då gav fritt spelrum till liberalt profilerade Ankersjöö, Federley mfl i idéprogramsgruppen?

Det må vara att de värsta avarterna skalas bort under pågående krishantering men faktum kvarstår; centerns nya idéprogram har ett liberalt fokus och kastar bort centerrörelsens sociala ansvar. Det är tragiskt.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.