Umeå allt renare!

Håll Sverige rents mätning av nedskräpning i svenska städer är klar för 2012. Den visar att Umeå fortsätter vara bland de bästa i Sverige på att hålla rent på gator och torg. 2011 blev Umeå utsedd till renaste stad och 2012 hamnar vi på en andra plats knappt slagna av Örebro. Utvecklingen går åt rätt håll!

 

Det finns flera förklaringar till varför det ser ut så här. Tekniska nämnden satsar mer på renhållning än tidigare, införandet av askkoppar och soptunnor med tre fraktioner har varit lyckosamt. Men vi har också en fungerande skolning i våra skolor där vi hjälps åt och eleverna lär sig vikten av att plocka upp kring sig. 2012 var det Linblomman i Röbäck som av 66 skolor vann kommunens skräpplockarpris för sina fina insatser för att hålla rent. Det är klart att lär man sig tidigt att hålla efter så har vi igen det senare.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.