Kvinnor tryggare

I samband med Hagamannens härjningar föll kvinnors upplevda trygghet långt under riksgenomsnittet. Trenden började vända för ett par år sedan och nu visar de senaste siffrorna att Umeås kvinnor upplever trygghet som genomsnittet för kvinnor i resten av landets kommuner. Glädjande men det krävs fortsatta åtgärder då kvinnor generellt är mer otrygga än män utomhus. Grundläggande är att bryta könsmaktsordningen i samhället.

Belysning är en viktig del i att det offentliga rummet upplevs tryggt. Umeå kommun tittar kontinuerligt över belysningen och ser gärna att allmänheten hjälper till i arbetet. Bidra genom att påpeka bristande belysning på kommunens belysningskarta:

Klicka dig vidare dit och lämna dina synpunkter och bidra till en tryggare stad!

 

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordförande tekniska nämnden

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.