Byggnads tog fighten

Det är viktigt att vara med i facket. Visst, du och kompisarna får en större löneförhöjning än ni annars skulle fått, men det handlar om så mycket mer.

Ta Byggnads. Byggnads har i avtalsförhandlingarna 2013 lyckats slå in en kil i den härva av underleverantörer som skrupellöst begraver avtalsenliga löner och villkor. Det handlar om att skapa en ordning så inte en underleverantörs underleverantör stoppar vinsten i egen ficka och låter vanligt folk slava för småpengar.

Nu ska Byggnads och byggnadsindustrierna sätta sig och titta på hur lösningen ska utformas. Vart det landar vet vi inte. Men det är ett första steg.

Så agerar ett fackförbund som tar samhällsansvar för den svenska modellen. Du som anställd i byggbranschen ska inte behöva stå utan jobb och gå från hus och hem för att vissa dumpar löner och villkor i skymundan.

Din motprestation? Gör din plikt och gå med i ditt fackförbund. Bry dig om dig själv, dina arbetskamrater och ditt lands utveckling.

 

En kommentar

  1. rundvikarn

    Det var på tiden att någon satte ned foten !

    Tänk om GS kunde gjort samma sak också , då kanske lettländarna som röjer åt SCA via underentreprenör tjänar mer än tre euro i timman nästa år…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se