Jämställdhetsskatt

Idag går Umeå kommuns jämställdhetsutskott ut och kräver att man börjar utreda införandet av en jämställdhetsskatt. Vi gör det då vi ser att skillnaderna mellan kvinnor och män i lön fortsätter vara höga och att inga av de åtgärder som hitills presenterats har varit tillräckligt kraftfulla.

Nog är det väl förbannat att detta accepteras. Kvinnor döms till en sämre tillvaro än män enbart för att de fötts med ett annat kön. På pappret föds man med samma rättigheter och villkor men sen händer något som gör att kvinnor systematiskt diskrimineras. Det förföljer sedan halva Sveriges befolkning genom livet i form av sämre lön, a-kassa, sjukersättning och pension för att nämna några variabler.

Detta är en stor skandal som fortsätter reproduceras generation för generation för att för lite görs. Det krävs stora satsningar på ökade löner i kvinnodominerade yrken och ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen. Då detta verkar svårlöst är det god tid att fundera om inte andra åtgärder krävs som exempelvis en jämställdhetsskatt?

Håll inte käften utan ställ samhället till svars.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se