Rådhusesplanaden

Just nu pågår arbetet med att omvandla rådhusesplanaden i Umeå. Detta är Umeås paradgata och en pulsåder som blir allt viktigare i takt med att stråket från järnvägstorget till Rådhuset utvecklas.

Rådhusesplanaden byggs om i etapper med början nu och över 2014. Frågorna kvarstår om detta ska se ut som tidigare eller kan utvecklas. Att björkallérna blir kvar är inte under diskussion men hur kan vi få fler att vistas inte enbart längs husfasaderna och göra esplanaden mer levande? Hur ska man kunna korsa allén på ett enklare sätt än idag? Ska café, utserveringar eller kanske lekplats tillföras?

Umeå har stora möjligheter här att skapa en unik park- och upplevelsemiljö i sitt centrala offentliga rum. Föreställ dig att binda ihop en levande och grön rådhusesplanad som via rådhustorget övergår i den nybyggda rådhusparken, ned i sin förlängning till nya årstidernas park som sträcker sig till kyrkbron, vidare upp till Döbelns park som öppnas upp för att kunna ta sig till och från, sedan promenera vidare till Vänortsparken och tillbaka till rådhustorget. En fantastisk grön miljö om vi gör rätt.

Vi socialdemokrater är tacksamma för inspel från dig som medborgare kring hur du vill bygga din stad. Det är bara att höra av sig och delta i utvecklingen!

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden
[email protected]

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se